Infineon får skyld for Xbox 360-mangel

Langsomme hukommelseschips fra tyske Infineon udpeges nu som årsagen til Microsofts problemer med at levere nok eksemplarer af Xbox 360.

Problemer med hukommelseschips fra den tyske chipproducent Infineon bliver nu udpeget som årsagen til, at Microsoft har haft problemer med at levere nok eksemplarer af selskabets spilkonsol Xbox 360.

Microsoft selv afviser at kommentere sagen, men kilder med indsigt i produktionen af konsollen siger til avisen San José Mercury News, at Infineons GDDR3-chips forsinkede produktionen.

Langsommere end påkrævet

Ifølge kilderne var visse af chippene langsommere end systemet kræver, hvilket angiveligt skulle være nok til at spillere ville bemærke det, hvis der sad en langsommere chip i konsollen.

Det tvang ifølge Mercury News Microsoft til at sætte tempoet ned og sortere de langsomme chips fra.

Kun Infineon og Samsung producerer GDDR3-chips, så Microsoft kunne ikke få dem andre steder fra, hvis én af disse leverandører svigtede.

- Jeg var betænkelig, allerede inden Microsoft lancerede Xbox 360, om hvorvidt der ville blive mangel på chips. Det var en meget aggressiv satsning fra Microsoft. Det virkede meget risikabelt, for hvis der var mangel på disse chips, kunne det meget vel føre til mangel på Xbox 360, siger analytiker Nam Hyung Kim til Mercury News.

Microsoft har svært ved at følge med efterspørgslen, men på trods af tomme hylder har selskabet ikke solgt så mange konsoller, som ventet, på grund af forsyningsproblemer.

Det kan i sidste ende betyde, at Microsoft ikke får så stort et forspring til konkurrenterne, som selskabet havde håbet på, når Sony og Nintendo lancerer nye spilkonsoller senere i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere