Netværksansvarlige open source-folk får kassen

LØNSTATISTIK: Mens de fleste netværksanvarlige er specialiserede inden for Windows og pc, er det folk med Unix- og Linux-kompetencer, der trækker de høje lønninger.

Det er Open Source-specialist erne, som virksomhederne betaler de største gager til. 88 procent af de netværksansvarlige, som optræder i lønundersøgelsen, arbejder med Windows og pc-servermiljøer.

Men skulle de tjene mange penge, bør de overveje et platformskift til Unix og Linux.

Sidstnævnte – hvoraf vi retfærdigvis skal understrege, at vi kun fandt tre at spørge – henter en gennemsnitlig månedsløn, der er næsten 10.000 kroner større end deres kolleger på de mere gængse Microsoft-platfome.

Når der kun er tre repræsentanter fra OS-platformene, skal de 10.000 kroner tages med et gran salt. Men det er dog et fingerpeg om, hvilke kompetencer, der prissættes højst i virksomhederne.

Får du for lidt?

Computerworld har taget pulsen på it-folkets lønninger - lige til at bruge før næste lønforhandling eller jobsamtale.

- It-chef
- Programmør/ systemudvikler
- It-salgskonsulent
- It-projektleder
- Systemkonsulent
- Implementerings- konsulent
- It-sikkerhedsansvarlig
- Netværksansvarlig
- Webudvikler
- It-supporter

Undersøgelsens syv netværksansvarlige, som arbejder i offentlige virksomheder, måtte i 2005 lide den tort, at deres løn faldt med godt to procent.

Og det til trods for, at det offentlige aflønner de netværksansvarlige med en månedsløn på godt 29.400 kroner, mens deres privatansatte kolleger har en månedsløn på næsten 35.000.

BONUSINFO - NETVÆRKSANSVARLIG

Mens hver femte netværksansvarlig mener, at lønnen er for ringe, synes hele 39 procent, at lønudviklingen på deres område er utilfredsstillende.

Plads i lønhierarkiet: 8
Gennemsnitsløn: 34.092 kroner
Lønstigning i 2005: 3,6 procent

Hent hele lønstatistikken (PDF, 110 KB)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere