Exploit-kode til åbent Explorer-hul nu i omløb

Et sikkerhedshul i Internet Explorer er blevet en større trussel, efter offentliggørelsen af kode, som udnytter sårbarheden. Microsoft har ingen opdatering klar.

Et endnu ikke lukket sikkerhedshul i Microsofts webbrowser Internet Explorer er blevet en tand mere alvorligt, efter et britisk sikkerhedsfirma har offentliggjort programkode, der demonstrerer, hvordan sikkerhedshullet kan udnyttes.

Det såkaldte exploit blev offentliggjort af firmaet Computer Terrorism, men eksistensen af sårbarheden har været kendt siden juni i år.

Microsoft har endnu ikke udsendt en opdatering til Internet Explorer, som lukker sikkerhedshullet.

Derfor tænder sikkerhedseksperter nu advarselslamperne.

Det danske sikkerhedsfirma Secunia vurderer således sikkerhedshullet til at være ekstremt kritisk. Selskabet forhøjede risikovurderingen af sårbarheden, efter exploit-koden blev offentliggjort mandag.

Også den amerikanske organisation SANS Internet Storm Center hævede trusselsniveauet på baggrund af exploit-koden.

Ifølge SANS har eksperter hidtil vurderet, at sikkerhedshullet højst kunne udnyttes til at lamme en sårbar pc.

Den nye kode viser imidlertid, at det er muligt at udnytte sikkerhedshullet til at køre programkode, der kan kompromittere systemet.

Det kræver dog, at brugeren lokkes til at besøge et ondsindet websted.

Sikkerhedshullet findes i Internet Explorers håndtering af Javascript, der kaldes med en bestemt HTML-kommando.

Både Internet Explorer 5.5 og 6.0 er sårbare under Windows 2000 og Windows XP med de seneste sikkerhedsopdateringer.

Microsoft har endnu ikke reageret på den nye situation, men vil formentligt udsende en opdatering - enten i form af en ekstraordinær sikkerhedsopdatering eller i forbindelse med selskabets næste månedlige opdatering i december.

- Jeg vil tro, at Microsoft går nødopdaterings-beredskab og udsender en løsning meget hurtigt, siger sikkerhedsforsker Russ Cooper, som redigerer sikkerheds-postlisten NTBugtraq.

Indtil Microsoft lukker sikkerhedshullet, anbefaler Secunia og SANS at slå Javascript fra for alle websteder, man ikke har tillid til.

Sikkerhedshullet er umiddelbart begrænset til Internet Explorer, hvorfor det også kan være en løsning at benytte en alternativ webbrowser.

Forsøgene på at udnytte sårbarheden kan imidlertid gøre visse browsere ustabile.

http://www.secunia.dk/advisories/15546/

http://isc.sans.org/diary.php?storyid=874




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere