Artikel top billede

Frygt for cyberangreb på energiforsyningen får salget af nødstrømsanlæg til at boome

Risikoen for at strømafbrydelser i forbindelse med cyberangreb har fået salget nødstrømsanlæg til at stige, lyder det fra en nordjysk forhandler, der har fordoblet sin omsætning i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine.

Cyber-angreb på energiforsyningen er en af de trusler, der er kommet øget fokus på de seneste år.

Det kan de ifølge Børsen også mærke hos virksomheden PM Energi i Brønderslev, der sælger UPS-løsninger og større typer nødstrømsanlæg og generatorer.

Således blev selskabets bruttofortjeneste i det seneste regnskab fordoblet til 88 millioner kroner, mens overskuddet ifølge avisen steg med 757 procent til 27 millioner kroner.

“Der er virkelig sat skub i nogle ting siden Putins invasion af Ukraine. Der har været et meget, meget stort boom i salget. Særligt inden for it-sektoren får vi mange nye kunder,” siger Carsten Madsen, administrerende direktør i PM Energi til Børsen.

Den stigende efterspørgsel betyder også, at PM Energi i løbet af de seneste to år har fordoblet medarbejderstaben fra 50 til 100 ansatte.

Center For Cybersikkerhed har de seneste år også advaret om risikoen for angreb mod energisektoren i sine trusselsvurderinger, hvor truslen bliver betegnet som “meget høj”.