Microsoft vil hugge de store kunder

Microsoft er klar til at skyde en database-krig i gang med lanceringen af SQL Server 2005 som del af en ny platform og med rabatter til kunder, som vil forlade konkurrenterne.

San Francisco: Softwaregiganten Microsoft er opsat på at vise, at selskabet er mere end Windows og Office. Mandag lancerede Microsoft de nyeste versioner af SQL Server 2005, Visual Studio 2005 og BizTalk Server 2006.

Sammen med Microsofts .Net Framework og Windows udgør de hjørnestenene i Microsofts strategi for at succes på markedet for virksomhedssoftware.

- Denne lancering markerer, at vores platform er gået ind i sin næste generation, lød det fra Microsoft-boss Steve Ballmer ved lanceringen i San Francisco.

Han betegnede samtidig lanceringen som den mest betydningsfulde for Microsofts SQL Server-produkt nogensinde.

De store virksomhedssystemer er den næste slagmark for Microsoft, som dog samtidig forstærker sin indsats over for de helt små Microsoft-brugere med blandt andet en gratis Express-version af SQL Server 2005.

Microsoft har brugt megen energi på at levere bevis for, at SQL Server 2005 har nået et niveau, hvor det kan bruges til forretningssystemer, der skal være oppe 24 timer i døgnet, de såkaldt mission critical-programmer.

Det er en direkte krigserklæring til andre databaseleverandører som IBM og især Oracle.

En rabat på 50 procent på licensprisen for kunder, der vil skifte fra konkurrenterne til Microsoft, skal hjælpe systemintegratorerne i gang med at hugge kunder til Microsoft.

- Vi ønsker, at vores partnere skal vide, at vi ønsker dem alt mulig held med denne mission, sagde Steve Ballmer, som ikke lagde skjul på, at især Oracle er i søgelyset.

Rabatten gælder dog også andre konkurrenter som IBM og Sybase.

Microsoft lancerede samtidig officiel en gratis Express-version af SQL Server og en version af Visual Studio til samme pris som et nyt pc-spil: 49 dollars eller godt 300 kroner eksklusiv moms.

Det skal sikre Microsofts placering blandt de ikke-professionelle it-folk.

- Vi har ikke glemt fritidsprogrammørerne og de studerende. Derfor lancerer vi Express-versionerne, sagde Steve Ballmer.

Dermed er der nu næsten frit valg for fritidsprogrammørerne med gratis versioner af IBM's DB2, Oracles 10g og open source-databaserne MySQL og PostgreSQL.

Der kan derfor komme til at ske en dramatisk ændring af databasemarkedet med open source i det ene ringhjørne, de etablerede storkunde-leverandører IBM og Oracle i det andet, og Microsofts "bløde" brugervenlighed i det tredje.

For selvom Microsoft-bossen gang på gang fremhævede, at SQL Server 2005 nu kan skaleres helt op til de største systemer, så er der ingen tvivl om, at Microsoft hellere vil tale om de "bløde" værdier.

Det vil sige selve den funktionalitet, som først kommer ind i billedet, når SQL Server 2005 kombineres med Visual Studio 2005 og .Net-platformen.

Når den nyeste version af BizTalk Server bliver lanceret samtidig med de to øvrige produkter, skyldes det nok især det fokus på ledelsesrapportering eller business intelligence, som Microsoft har med den nye platform.

Samtidig skal det gøres enkelt at udvikle applikationer, som kan udnytte forretningsdata til eksempelvis at måle effekten af et reklamefremstød.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere