Open source-database jagter Oracle-kunder

EnterpriseDB optrapper jagten på især Oracle-kunder med en ny version af selskabets PostgreSQL-baserede database, som skal lette skiftet til open source.

Open source-databaseleverandøren EnterpriseDB har lanceret version 2 af sit produkt, som nu er endnu mere tunet til at skulle lokke Oracle-kunder over på open source-platformen.

Den nye version bygger på open source-databasen PostgreSQL med ekstra funktioner tilføjet for at øge kompatibiliteten med Oracle.

Netop Oracle har nu indledt, hvad der ligner et forsvar over for dels Microsoft og dels open source.

Det er sket med en Express-version af databasen 10g, som er gratis for brug med en processor, en gigabyte RAM og fire gigabyte data.

Det er præcis samme konfiguration, hvor EnterpriseDB også er gratis.

Ifølge EnterpriseDB's direktør Andy Astor er det ikke vanskeligt at lokke selv database-administratorer i store virksomheder over i open source-verdenen.

- De er ikke et bagstræberisk folkefærd, siger Andy Astor.

Mens Oracle har lanceret en gratis mini-version af selskabets database, så er der en stor prisforskel på, hvad licens og support koster, når systemerne er større end de begrænsninger, der er sat for den gratis version.

Her er EnterpriseDB op til 10 gange billigere end den store konkurrent, som også prismæssigt presses af Microsoft.

Den nyeste version af EnterpriseDB bygger på en ny version af PostgreSQL, som af mange regnes for at være mere velegnet til tungere database-opgaver end den anden store open source-database MySQL.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere