Digital Services Act (DSA) er bestemt ikke TikToks kop the.
I forvejen har kinesiske Bytedance, som står bag TikTok, brokket sig over at skulle betale et årligt tilsynsgebyr til EU, og nu har EU så netop indledt en officiel undersøgelse af, om TikTok faktisk overholder DSA og sørger for tilstrækkelig beskyttelse af de mange børn, som bruger tjenesten. Det skriver Reuters.
Ifølge et dokument, som Reuters har set, skriver EU-komissær med ansvar for det indre marked, Thierry Breton, følgende.
“Beskyttelse af mindreårige er en topprioritet for DSA. Som en platform, der når millioner af børn og teenagere, skal TikTok fuldstændigt overholde DSA og har samtidig en særlig rolle at spille i online-beskyttelsen af mindreårige”
TikTok er nummer to i rækken af selskaber, der granskes i medfør af DSA. Det sociale medie X er det første. Der gives bøder på op til seks procent af et selskabs globale omsætning hvis man bryder DSA-reglerne.
DSA er en forordning fra EU, hvor der indføres en række nye regler for store digitale platforme. Det tæller onlinemarkedspladser, sociale netværk, indholdsdelingsplatforme, appbutikker og online rejse- og indkvarteringsplatforme.
Kort fortalt går forordningen ud på, at store platforme med over 45 millioner månedlige brugere i højere grad skal kontrollere det indhold, der deles for at undgå skadeligt indhold.
Meta og TikTok har sagsøgt EU-Kommissionen, da selskaberne mener, at udregningen af tilsynsgebyret i forbindelse med DSA er fejlagtig.
Computerworld har modtaget denne kommentar til artiklen fra TikToks danske kommunikationsbureau, Holm Kommunikation:
"TikTok har været banebrydende med funktioner og indstillinger, der skal beskytte teenagere og holde unge under 13 år væk fra platformen – dette er problemer, som hele branchen kæmper med. Vi vil fortsætte vores samarbejde med eksperter og branchen for at sikre trygheden for unge mennesker på TikTok, og vi ser frem til nu at få mulighed for at forklare om vores arbejde i detaljer til Kommissionen."