Mornings. Så er Computerworlds fremskudte lyttepost mod syd atter i aktiv tjeneste. Lyttebøjerne vugger så fint i vandspejlet, og her det foreløbige udbytte i klart sprog. Ved bøje-betjeningen: Niels Veileborg
Nyt dansk tilsyn med digitale tjenester
DSA-tilsynet, der har hjemme i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, vil fra 17. februar føre tilsyn med omkring 400 danske digitale formidlingstjenester. Det kan eksempelvis være onlinemarkedspladser, sociale medier eller søgemaskiner.
DSA-tilsynet skal holde øje med, at tjenesterne lever op til nye EU-regler, som gør det mere trygt og sikkert at færdes på internettet.
“De nye regler indebærer blandt andet, at brugerne skal kunne anmelde ulovligt indhold til tjenesten og kunne klage til tjenesten, hvis indholdet ikke fjernes. Hvis tjenesten ikke har en sådan klageadgang, eller hvis den ikke lever op til de øvrige nye krav, så tager vi som DSA-tilsyn imod klager fra brugerne og kan om nødvendigt gribe ind, siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jesper Gregers Linaa.
EU-milliardbøde på vej til Apple
EU’s konkurrencemyndigheder er angiveligt i færd med at at udstede et bødeforlæg til Apple på i omegnen af 500 millioner euro svarende til 3,7 milliarder kroner.
Bøden skyldes brud på de europæiske konkurrenceregler, skriver Financial Times ifølge Reuters. Bøden ventes offentliggjort i begyndelsen af marts.
EU-Kommissionen beskyldte sidste år Apple for at bryde konkurrencereglerne på markedet for musikstreaming.
OpenAI er nu 560 milliarder kroner værd
Selskabet bag ChatGPT, OpenAI, er nu svimlende 560 milliarder kroner værd svarende til 80 milliarder dollars. Det rapporterer New York Times ifølger Reuters.
Den nye valuation bygger på salg af eksisterende aktier i et såkaldt tender offer, som venturekapitalfirmaet Thrive Capital står bag, og som betyder, at ansatte i OpenAI kan sælge ud af deres beholdning af aktier i firmaet.
Techgiganter går sammen om at forhindre AI i at fifle med valgresultater
2024 byder på en del betydningsfulde demokratiske valg verden over - eksempelvis i USA. Op mod halvdelen af verdens befolkning skal til stemmeurnerne i år.
Nu er en flok på 20 store techvirksomheder gået sammen for at forhindre, at AI-teknologier og AI-genereret indhold får held til at påvirke valgresultaterne.
Det skriver Reuters.
Bag aftalen står virksomheder som OpenAI, Microsoft, Adobe, Meta, TikTok og X.
Det fremgår ikke, hvornår og hvordan selskaberne vil sætte initiativet i værk.
Photoshop blev lanceret i dag for 34 år siden
Det legendariske fotoredigeringsprogram fra Adobe kaldet Photoshop blev lanceret i dag for 34 år siden.
En fyr ved navn Thomas Knoll, som studerede ved universitetet i Michigan, besluttede at skrive et program til sin Macintosh Plus, som blot skulle kunne vise billeder, Men Thomas bror mente, det var mere fornuftigt at udvikle et fotoredigeringsprogram.
Det tog Thomas Knoll et halvt år at kode applikationen, som Adobe endte med at købe. Adobe Photoshop 1.0 var en realitet
På denne dag i 1971 blev også den første ransagningskendelse udstedt til en computerlagerenhed.