Godmorgen venner
Det er næppe forbigået nogens opmærksomhed, at Danmark i går fik en ny regent. Men fortvivl ikke.
For mens verden er i hastig forandring, så forbliver Computerworlds morgen-briefing en stabil klippe i det danske it-nyhedsbillede.
Denne morgen er det Jacob Wittorrff, der sidder klar ved tasterne, og vi lægger ud med en historie om den kinesisk-stiftede app Tiktok.
Tiktok skal beskytte unge brugere bedre
Appen Tiktok skal være bedre til at beskytte unge brugere mod ubehagelige kommentarer, og en løsning kan være aldersverifikation.
Det mener flere eksperter ifølge Jyllands-Posten.
Ifølge avisen er flere funktioner i TikToks app forbeholdt brugere, der mindst er 18 år gammel.
Det gælder blandt andet muligheden for at sende live samt at sende og modtage forskellige digitale gaver, men ifølge avisen bliver funktionerne alligevel ofte brugt af brugere, som er yngre.
“Der er ingen kontrolinstanser. Der er ikke nogen reel verificering af, at folk har den alder, som de siger, at de har. Det er fint, at TikTok siger, at det handler om at beskytte de unge, men så skal de gøre lidt mere end bare at beslutte, at man skal være over 18. Så skal man sørge for, at retningslinjerne faktisk bliver overholdt,” siger Miriam Michaelsen, der er formand for Medierådet for Børn & Unge og ekspert i digitale krænkelser, til Jyllands-Posten, og hun får opbakning fra Kathrine Elmose Jørgensen, medieekspert ved Børns Vilkår.
Tiktok har ikke ønsket at stille op til interview med Jyllands-Posten, men har sendt følgende kommentar til avisen:
“Brugere på TikTok skal være 18 år eller ældre for at gå LIVE – et af branchens højeste alderskrav for streaming – og vi anvender både teknologisk og menneskelig moderering for at overholde dette krav. Vi opfordrer brugere, der mistænker andre brugere for at have angivet en misvisende alder til at rapportere det direkte til os, så vi kan undersøge det for at sikre vores fællesskab,” oplyser Parisa Khosravi, nordisk kommunikationschef hos TikTok, til avisen.
B&O-samarbejde med HP bliver droppet
Bang & Olufsen har siden 2015 har et samarbejde med hardware-giganten HP, som betyder, at flere af HP’s bærbare computere har været udstyret med lydsystem, der bærer B&O’s navn.
Men det samarbejde ophører, når det udløber i juni 2024, bliver det oplyst til B&O’s seneste kvartalsregnskab.
Ifølge Børsen er årsagen, at HP i 2022 købte lydvirksomhed Poly for mere end 20 milliarder kroner.
“Det er et stort opkøb, som har givet HP nogle kompetencer, de hellere vil bruge, og det er fint. Men vi har været glade for samarbejdet i mange år,” siger Kristian Teär, administrerende direktør for Bang & Olufsen, ifølge Børsen.
Margrethe Vestager besøger Silicon Valley
EU’s danske konkurrencekommissær har været på et 36 timer besøg i Silicon Valley. Her har hun blandt andet været på besøg hos Apple, Google og OpenAI.
Hun oplyser i et opslag på det sociale medie Instagram, at hun har haft møder med Apples topchef Tim Coook og Googles adminsitrerende direktør Sundar Pichai samt OpenAI teknologidirektør Mira Murati.
På møderne blev det blandt andet diskuteret hvordan selskaberne kan leve op til EU’s digital markeds Act og EU’s regulering af kunstig intelligens.
“For hvem er det der i sidste ende styrer tech-verden? Det gør I,” siger hun henvendt til følgerne på det sociale medie og tilføjer:
“Det kan ikke være på nogen anden måde. Teknologi skal tjene mennesker”
3 klar med 5G-tilbud til borgere på Langeland
TDC begyndte ved årsskiftet at udfase de danske ADSL-forbindelse, hvilket blandt andet har skabt udfordringer på borgere på Langeland, hvor 80 procent af øens ejendomme har en ADSL-opkobling.
Men teleselskabet 3 meddeler, at det i samarbejde med det lokale el-selskab Ø/Strøm tilbyde borgerne på Langeland trådløst 5G-internet til det 3 selv betegner som “favorable priser.”
3 oplyser at selskabet har opstillet elleve antennepositioner med 5G på Langeland og at yderligere fire er på vej.
I dag for 23 år siden: Wikipedia går online
Den 15. april gik det brugerstyrede online leksikon Wikipedia i luften, og i dag 23 år senere har det for de fleste mennesker erstattet de 20 bind store encyklopædier, som tidligere stod i mange danske bogreoler.
Wikipedia blev skabt af James Wales og Larry Sanger i samarbejde med hundredetusindvis af frivillige redaktører, og det er i dag tilgængelige på 326 forskellige sprog.