Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: SAP-kunder kan snart udnytte ChatGPT til forretning / Storbritannien satser lille milliard på at begynde udnyttelse af AI / Kina vil 3D-bygge på månen

Morgen-briefing: SAP-kunder kan snart udnytte ChatGPT til forretning / Storbritannien satser lille milliard på at begynde udnyttelse af AI / Kina vil 3D-bygge på månen / Europæisk forbrugerråd opfordrer til grundig undersøgelse af AI-bots / Telenor udnævner ny Head of Business Markets

Mornings. Så blev det tirsdag, og her endnu en samling korte, men interessante tech-nyheder indsamlet af Computerworlds fremskudte lyttepost mod syd. Ved lyttebøjernes betjeningspanel: Niels Veileborg

SAP-kunder kan snart udnytte ChatGPT til forretning

SAP samarbejder med Microsoft-ejede OpenAI om at indkorporere ChatGPT i SAP’s teknologi, og lige straks får SAP-kunder mulighed for at udnytte ChatGPT i deres forretning. Det skriver Reuters.

SAP har bygget over 50 såkaldte AI use cases og indbygget det i SAP’s teknologi. Og i næste måned efter SAPs årlige Saphire-konference vil SAP-kunder få adgang til at udnytte disse use cases.

SAP har netop afsluttet sit første kvartalsregnskab i 2023, som viser en omsætningsvækst på 10 procent til cirka 55,5 milliarder kroner.

Storbritannien satser lille milliard på at begynde udnyttelse af AI

Der står AI bøjet i neon over rigtig mange technyheder lige for tiden. Det gælder også denne om, at Storbritannien netop har sat gang i en regeringsfinansieret taskforce, der skal hjælpe briterne med at udnytte AI inden for sundhedsvæsenet og uddannelse.

Regeringen har i første omgang afsat 100 millioner pund svarende til næsten 850 millioner kroner til taskforcens indledende arbejde. Det skriver Reuters.

Kina vil 3D-bygge på månen

Kina undersøger mulighederne for at bruge 3D-print til at konstruere bygninger på månen. Det skriver Reuters.

Kina satser på at etablere en længerevarende tilstedeværelse på månen. Landet planlægger at sende en astronaut til månen i 2030.

Kineserne vil frem til da sende ubemandede fartøjer til månen for at undersøge, om man kan bruge materiale fra månens overflade til at 3D-bygge med.

Europæisk forbrugerråd opfordrer til grundig undersøgelse af AI-bots

De europæiske forbrugerråds paraplyorganisation BEUC opfordrer de europæiske myndigheder til hurtigst muligt at foretage en grundig undersøgelse af teknologien og brugen af AI-bots som ChatGPT.

Målet bør være at afdække mulige negative konsekvenser for almindelige borgere og forbrugere og at pege på måder at forhindre det. Det skriver Reuters.

BEUC føjer sig dermed til et kor af bekymrede stemmer, som ser med skepsis på den hastige udvikling inden for AI.

Telenor udnævner ny Head of Business Markets

36-årige Nicolaj Haubjerg Laursen er Telenor Erhvervs nye Head of Business Markets. I sin nye rolle bliver han ansvarlig for forretningsudvikling, heriblandt produktudvikling og prissætning. Herudover også udvikling af Telenor Erhvervs nye forretningsområder inden for blandt andet sikkerhed, mobile private netværk og services.

Nicolaj Haubjerg Laursen har en lang baggrund i Telenor, hvor han startede som Executive Trainee i 2015. Siden da har han haft flere forskellige roller i Telenor Erhverv, hvor han de seneste år har bestredet en stilling som Head of Core Products & Pricing. I sin nye rolle får han samtidig ansvaret for afdelingens knap 35 medarbejdere.