Artikel top billede

det bidrager også med de ressourcer og strategiske samarbejder, der nødvendige for at accelerere vores udvikling og vækst,” siger Hans Henrik Knudsen i en pressemeddelelse. (Foto: Kvantify/PR)

Dansk kvantefirma henter 75 millioner kroner i frisk kapital

Blot to år efter sin stiftelse lander det danske kvantefirma Kvantify en investering på 75 millioner kroner. Investeringen bidrager ikke alene med kapital, men også med strategiske samarbejder, lyder det fra stifter Hans Henrik Knudsen.

Den danske iværksættervirksomhed Kvantify, der udvikler løsninger baseret på kvanteteknologi, har landet en investering på 10 millioner euro eller godt over 75 millioner kroner det.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det er venturekapitalfonden Dreamcraft, Lundbeckfonden Biocapital, investeringsvirksomheden 2degrees og Danmarks Eksport- og Investeringsfond EIFO, der har deltaget i investeringsrunden.

Administrerende direktør for Kvantify, Hans Henrik Knudsen, kalder investeringen for en milepæl for selskabet, og i selskabet glæder sig man ikke alene over kapitaltilførelsens størrelse, men også over at investorerne tilbyder et strategisk match.

“Det er ikke ena alene validering af vores vision om af udnytte kvantecomputere til revolutionere biovidenskabsindustrien, men det bidrager også med de ressourcer og strategiske samarbejder, der nødvendige for at accelerere vores udvikling og vækst,” siger han ifølge en pressemeddelelse.

Satser på life-science-sektoren

Kvantify satser i første omgang på at udvikle løsninger til life-science-sektoren, og ifølge Børsen er selskabets første produkt Koffee en løsning, der kan beregne, hvor længe medicin sidder fast på molekyler kroppen.

Christian Winter, der er i teamet tech og industri hos EIFO, oplyser til Børsen, at den danske fond har en strategi om at investere i kvantenkologi

“Kvantecomputere er i stand til at lave særdeles avancerede beregninger. Du har altså mulighed for at løse særdeles komplicerede problemstillinger på kort tid,” siger Christian Winther til avisen.

Kvantify blev stiftet for to år siden af de tre tidligere studiekammerater Nikolaj Zinner, Allan Grønland og Hans Henrik Knudsen.

Selskabet kom ud af det seneste regnskab med underskud på 11 millioner kroner.