Godmorgen venner
Det er i dag torsdag 18. april, og her har du Computerworlds morgen-briefing.
Det er igen Jacob Wittorff, der som din morgen-briefing-bestyrer står klar til at hjælper dig med at balancere på morgenens nyhedsbølge og surfe den gryende dag i møde.
Så hold tungen lige i munden og lad os komme i gang.
Dagens første nyheds handler om Tommy Ahlers, der udover en fortid på Christiansborg og som tv-investor i Løvens Hule også har været med til at opbygge flere succesrige it-selskaber.
Og nu er han tilsyneladende tilbage som iværksætter.
Tommy Ahlers stifter nyt selskab
Den tidligere minister og it-iværksættere Tommy Ahlers er nu tilbage på iværksætter-scenen.
Ifølge erhvervsmediet Finans registrerede han for nylig selskabet The AMC Company i Det Centrale Virksomhedsregister, CVR.
I et opslag på LinkedIn oplyser han desuden, at han har stiftet et nyt klima-selskab, der skal hjælpe virksomheder, som beskæftiger sig med såkaldt deep tech.
“Nicolaj Reffstrup og jeg hopper for en stund tilbage som iværksættere og lancerer et nyt klima start-up. Visionen bag er at gøre det nemmere at skalere deep tech start-ups ved at aggregere efterspørgslen gennem ’offtake agreements’. Vi brænder virkelig for det her projekt og investerer masser af tid og egne penge i det,” skriver Tommy Ahlers på LinkedIn.
Tommy Ahlers oplyser desuden på LinkedIn, at han leder efter en administrerende direktør for det nye selskab.
Flere Google-ansatte arresteret efter blokade
I alt ni ansatte fra Googles kontorer i New York og Sunnyale i Californien er blevet anholdt af politiet.
Det skriver Washington Post.
Anholdelserne fandt sted efter op til ti timer lang protester mod, at Google har cloud-kontrakter med den israelske hær.
I New York blokede de arresterede Google-ansatte for fællesarealer på Googles kontor, mens de ansatte på det californiske kontor udførte en blokade foran topchefen for Google Cloud, Thomas Kurians, kontor.
Google har meddelt, at medarbejderne nu er blevet sendt på administrativ orlov og har fået fjernet deres adgang til selskabets systemer.
Adeno åbner kontor i Odense
Servicenow-huset Adeno har åbnet sit første kontor i Odense, og det betyder, at selskabet i løbet af to år nu er vokset til tre kontorer og 20 medarbejdere.
“Åbningen markerer et vigtigt skridt i Adenos fortsatte udvikling og er samtidig en understregning af vores mål om at være lokale. Med placeringen i Odense er forventningen, at det nye kontor vil skabe endnu tættere relationer med regionale partnere og kunder, samtidig med at det fungerer som en moderne og dynamisk arbejdsplads for de af medarbejdere, der får deres daglige gang der," siger Charlie Rødgaard, administrerende direktør for Adeno ifølge en pressemeddelelse.
Adeno er grundlagt i Herlev af Servicenow-folk med baggrund i blandt andet A. P Møller Mærsk, KPMG og Pandora.
Udover kontorerne i Herlev og Odense har Adeno også et kontor i Silkeborg.
Aarhusiansk cybersikkerheds-center har fået 14 nye medlemmer
Konsortiet bag det aarhusianske cybersikkerhedscenter, Security Tech Space, har fået 14 nye medlemmer, og det har nu i alt 62 partnere.
Det skriver borgmesteren i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard på LinkedIn efter, at konsortiet bag centeret mandag aften afholdt sit tredje møde.
Her forklarer han, at partnerne består af alt fra globale it-virksomheder til forskningsinstitutioner og iværksættervirksomheder.
Da Security Tech Space blev etableret, forklarede Jacob Bundsgaard i et interview med Computerworld, at ambitionen var at skabe et sted, hvor Små og mellemstore virksomheder i fremtiden kunne hente råd og vejledning om cybersikkerhed.
“Et af vores mål er at etablere et cert [computer ermergency response-team, red], hvor små og mellemstore virksomheder kan henvende sig, hvis de udsat for en cybersikkerhedshændelse, og få konkret hjælp til at imødegå et angreb,” sagde han til Computerworld.
Udgiver af Hugo-spillene indgår aftale med Playstation-distributør
Spiludgiveren 5th Planet Games, der blandt andet står bag det legendariske Hugo-spil, har indgået et samarbejde med Nordisk Films datterselskab, Nordisk Interactive.
Aftalen betyder, at Nordisk Interactive, der blandt andet er Playstations distributør i Norden, skal stå for distribueringen af 5th Planet Games fysiske udgivelser i de nordiske lande.
"Trods den globale overgang til digitalt, er vi stadig et stykke vej fra situationen, hvor enhver husstand kan downloade de enorme filstørrelser, der kræves til moderne videospil. Vi har også bemærket det aktive og voksende marked for de mere 'begrænsede udgaver' af spil og det udvalg af merchandise, der ofte følger med nye udgivelser," siger Mark Stanger, administrerende direktør for 5th Planet Games, i en pressemeddelelse.
To danske selskaber samarbejder om kvante-sikkerhed
De to aarhusianske selskaber Partisia og Kvantify har indgået et samarbejde, hvor de skal bidrage til at øge den nationale sikkerhed i forbindelse med udvikling af kvanteteknologi.
Det oplyser de selskaber i en pressemeddelelse.
Kvantify og Partisia vil samme udvikle en sikker måde at udveksle og beskytte følsomme informationer. Målet er at sikre, at udefrakommende ikke kan få adgang informationerne og efterfølgende misbruge dem.
“Det er afgørende for os at, at Partisias teknologi kan bruges til at sikre og dele følsomme oplysninger i kvantealderen. Dette skal garantere, at oplysninger som skal være fortrolige, forbliver fortrolige,” siger Mark Medum Bundgaard, produktdirektør for Partisia, ifølge en pressemeddelelse.
Det er i dag 38 år siden, at IBM lancerede den første megabit-chip
Den 18. april 1986 blev IBM den første computer-producent, der i et kommercielt produkt anvendte en megabit-chip.
Chippen, der altså kunne lagre én million bit, indgik i IBM’s mainframe-computer Model 3090.