Stephen King er med rette kendt for sine isnende og overnaturlige gysere, både når det gælder bøgerne og de utallige filmatiseringer gennem årene.
Men hans forfatterskab rummer bestemt også en mere poetisk og filosofisk side, og når vi taler film, så slår det tydeligt igennem.
I nogle af de største King-film er der således skruet ned for det overnaturlige og helt op for det menneskelige aspekt.
Det gælder for eksmepel The Shawshank Redemption (på dansk ”En verden udenfor” – en titel som mildt sagt ikke rigtigt dækker, hvad filmen handler om), der har ligget øverst på IMDB’s liste over verdens bedste film i årevis – i skarp konkurrence med The Godfather.
Men også King-film som Stand By Me, Misery og The Green Mile er elsket af både anmeldere og publikum for deres følelsesmæssige højdepunkter.
Nu kommer så The Life of Chuck, der baseret på den første trailer – som du kan se her – og de første internationale anmeldelser har potentiale til at placere sig solidt blandt de nævnte dramaer.
Nogle anmeldere mener endda, at det kan være den bedste Stephen King-film nogensinde.
The Life of Chuck tager udgangspunkt i en novelle fra Kings samling If It Bleeds fra 2020 og fortæller historien om Charles ”Chuck” Krantz – spillet af Tom Hiddleston – i omvendt kronologi.
Vi begynder således med Chucks død og bevæger os i tre kapitler baglæns gennem hans liv og kommer til at forstå de oplevelser og relationer, der har formet ham.
Filmen er instrueret af Mike Flanagan, som tidligere har stået bag filmatiseringer af klassiske Stephen King-gysere som Doctor Sleep og Gerald’s Game og Netflix-hittet The Haunting of Hill House.
Med sin nye film forlader han dog horrorgenren til fordel for en film, der ifølge de første anmeldere giver os både eksistentielle refleksioner, sci-fi-elementer og livsbekræftende drama.
Tom Hiddleston er især kendt for sin rolle som Loki i Marvel-universet. Han får i The Life of Chuck selskab af stjerner som Luke Skywalker – undskyld, Mark Hamill – Chiwetel Ejiofor, Karen Gillan og Kate Siegel.
The Life of Chuck fik sin verdenspremiere på Toronto International Film Festival i september, hvor den vandt publikumsprisen for sin livsbekræftende eftertænksomhed.
Filmen får premiere i juni i USA – men den danske premieredato er endnu ikke blevet offentliggjort.
I mellemtiden kan du lige nå at se et helt andet Stephen King-hit i biografen, nemlig The Monkey. Her er vi dog helt klart ovre i den grufulde del af Kings univers.