Artikel top billede

(Foto: Thomas Vilhelm)

Efterspørgslen efter cyberforsikringer brager i vejret hos Tryg

Siden 2021 er efterspørgslen efter forsikringer mod cyberangreb steget markant, meddeler forsikringsselskabet Tryg.

De danske virksomheder bliver tilsyneladende i stigende grad opmærksomme på risikoen for at blive ramt af cyberangreb.

For ifølge nyhedsbureauet Ritzau er efterspørgslen efter cyberforsikringer steget med 80 procent siden 2021 hos Forsikringsselskabet Tryg.

Her oplever selskabet, at det især er de store virksomheder, der tager cybertruslen så alvorligt, at de tegner cyberforsikringer.

"Risikoen for cyberangreb udgør en stigende del af virksomheders samlede risikobillede, og det er der flere og flere, der får øjnene op for. Vi ser i hvert fald ikke en vækst på 80 procent andre steder," siger Hans Arnum, erhvervsdirektør i Tryg, til Ritzau.

Få små virksomheder er cyberforsikret

Han oplyser dog også, at det blandt de små virksomheder med op til ni ansatte stadigvæk kun er omkring syv procent, der har en cyberforsikring.

En cyberforsikring dækker ikke alene driftstab som følge af et cyberangreb. Den indeholder typisk også rådgivning, så virksomheder kan få hjælp til at forebygge skadelige cyberangreb, ligesom virksomheder også får adgang til et beredskab, hvis uheldet er ude.

Computerworld kunne for nylig fortælle, at præmierne på cyberforsikringer på globalt plan ifølge en ny rapport fra forsikringsmæglerfirmaet Howden er faldet det seneste år.

Der er tale om procentmæssige fald i den tocifrede klasse, og ifølge Howden skyldes faldet, at virksomheder er blevet bedre til at begrænse deres tab ved cyberangreb.

Det skyldes blandt andet, at virksomheder i stor stil har indført multifaktor-autentifikation (MFA) i deres it-landskab.