Artikel top billede

Priserne på cyberforsikringer falder markant

I takt med, at virksomhederne bliver bedre til at beskytte deres data, og at flere forsikringsselskaber tilbyder cyberforsikringer, så falder priserne nu markant.

Præmierne for cyberforsikringer falder på globalt plan, da virksomheder bliver bedre til at begrænse deres tab fra cyberkriminalitet.

Det sker trods en stigning i antallet af ransomware-angreb.

Forsikringspræmierne til beskyttelse af virksomheder mod cyberangreb steg særlig kraftigt i 2021 og 2022, hvor prisstigningerne især var drevet af en stigning i cyberhændelser under corona-pandemien.

Det fremgår af en rapport fra mæglerfirmaet Howden, skriver Reuters.

Ifølge rapporten er der tale om procentmæssige prisnedsættelser i tocifre-klassen for 2023/24, oplyser Howden.

Det er især øget sikkerhed, såsom multifaktor-autentifikation (MFA), der har hjulpet virksomheder med at beskytte deres data og reducere forsikringskravene.

"MFA er det mest basale, man kan gøre; det er som at låse døren, når man forlader huset," lyder det ifølge Sarah Neild, som er chef for UK cyber retail hos Howden.

"Cybersikkerhed er en kompleks størrelse," lyder det videre fra Sarah Neild, der også peger på, at større investeringer i it-sikkerhed, herunder træning af medarbejdere har gjort virksomhederne mere robuste.

En større vilje blandt forsikringsselskaberne til at tilbyde cyberforsikringer har også været medvirkende til de faldende priser. Det sker til trods for, at antallet af angreb stiger.

Stigning i antallet af ransomware-angreb

Antallet af globale ransomware-angreb faldt efter Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022, da hackere i disse lande fokuserede på militære anstrengelser.

Dog steg de registrerede ransomware-hændelser med 18 procent i de første fem måneder af 2024 sammenlignet med året før, fremgår det af Howden-rapporten.

I rapporten lyder det samtidig, at virksomheder kan gøre sig selv en stor tjeneste ved at sørge for, at de har gode backup-systemer, da forretningsafbrydelse normalt er den største omkostning efter et cyberangreb.

Størstedelen af cyberforsikringsmarkedet er i dag i USA.

Væksten i det globale cyberforsikringsmarked, som er på 15 milliarder dollars (104 milliarder kroner), forventes dog at være hurtigst i Europa de næste par år på grund af den lavere udbredelse i øjeblikket.

Samtidig viser Howdens rapport, at det især er de mindre virksomheder, der fravælger cyberforsikringerne. Delvist grundet manglende bevidsthed omkring risici, lyder det.