Selvom andelen af cyberangreb på verdensplan er i stigning, så lader det ikke til, at danskerne frygter disse angreb.
I hvert fald ikke, hvis man ser på tallene over, hvor mange danskere der har tegnet en sådan forsikring.
Det viser tal, som analysevirksomheden Wilke har foretaget på vegne af ITWatch.
Ifølge undersøgelsen er det kun 13 procent af danskerne, der har tegnet en forsikring mod cyberangreb.
Men det er 41 procent af dem, der har tegnte en sådan forsikring, der ender med at bruge den, fremgår det af tallene.
Forsikringen dækker over flere forskellige slags cyberkriminalitet herunder hacking, uønsket deling af fotos samt identitetstyveri.
Privatdirektør hos Topdanmark, Carsten Elmose, er overbevist om, at danskerne har brug for denne forsikring, men han mener også, at forsikringsfirmaerne skal blive bedre til at forklare, hvad deres produkt kan.
"Vi skal selv blive bedre til at italesætte, hvad produktet kan, men i og med at der er en ubehagelig vækst i cyberkriminaliteten, er der også et stigende behov for en cyberforsikring", siger Carsten Elmose han til mediet.
Ransomeware har sendt forsikringspriserne på himmelflugt
Det har i årevis været ualmindelig billigt at forsikre sig mod omkostninger forbundet med cyberangreb, men det er forsikringsbranchen nu i fuld gang med at justere.
Prisstigningerne på cyberforsikringer i de seneste par år steget med 80 procent eller mere.
“Den gennemsnitlige stigning på præmierne har oversteget enhver anden form for forsikring de sidste par år. Den har ifølge flere studier været mellem 50 og 80 procent. I nogle tilfælde er det endnu mere," lød det fra lederen af forsikringsselskabets If’s cyberenhed, Mikko Peltonen tidligere i år.
Stigning i antallet af cyberangreb
En rapport fra Check Point Research vviste i august, at antallet af cyberangreb er steget med 32 procent i andet kvartal af 2022.
En stor del af angrebene er ransomware-angreb, som er steget med 59 procent.
"Det lyder måske ikke af meget, men med et gennemsnit på 1.200 angreb om ugen på hver eneste virksomhed og organisation kloden over, er der høj risiko for, at nogle af angrebene bliver succesfulde," udtalte Niels Zimmer Poulsen, Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark i en meddelelse tidligere i år.
"Selvom vi i Europa er fint med i forhold til cybersikkerhed, ser vi en verden, der i stigende grad oplever flere og flere målrettede angreb," lød det videre.