Artikel top billede

Her ses det danske cyberlandshold i aktion ved EM i 2022, hvor det blev til en dansk sejr. (Foto: Ditte Vinterberg Weng)

Find klaphatten frem: EM i cybersikkerhed kommer til Danmark

Danmark skal afholde EM i cybersikkerhed i 2027. Samtidig bevilliger Industriens Fond et tocifret millionbeløb til de danske cybermesterskaber.

I 2027 kan det danske cybersikkerhedslandshold, der i 2022 og 2023 vandt henholdsvis guld og bronze ved EM, dyste om medaljerne på hjemmebane.

For her skal EM i cybersikkerhed afholdes på dansk grund, oplyser Aalborg Universitet, der sammen med blandt andet DTU, ITU, CBS og Aarhus Universitet er partner for det danske cybersikkerhedslandshold.

Samtidig med annonceringen af, at EM bliver afholdt i Danmark, annoncerer Industriens Fond, at den bevilliger 11 millioner kroner til DM i cybersikkerhed, også kaldet De Danske Cybermesterskaber.

”Danmarks aspirerende cybersikkerhedseksperter er allerede blandt de bedste i Europa, og med den nye bevilling kan vi give endnu flere unge et indblik og en fed oplevelse i, hvad det vil sige at arbejde med cybersikkerhed,” siger Jens Myrup Pedersen, der er cyberlandstræner og professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet ifølge en pressemeddelelse.

Skal hjælpe med rekruttering
Det danske cybersikkerhedslandshold og turneringer som De Danske Cybermesterskaber er tiltag, der blandt andet skal bidrage til, at Danmark kan rekruttere tilstrækkeligt med talenter inden for cybersikkerhed.

Tiltagene kan både medvirke til, at der kommer øget fokus på cybersikkerhed som disciplin, men det kan også fungere som en scene, hvor nye talenter kan opdages og udvikles.

Rekruttering af cybersikkerheds-talenter er også helt central for Industriens Fonds motivation for at bevillige et millionbeløb til området, forklarer Malene Stidsen, programchef for cybersikkerhed i Industriens Fond:

”Vi står over for et skærpet geopolitisk trusselsbillede og it-kriminelle, der hver eneste dag bliver mere avancerede i deres metoder. At dansk erhvervsliv har adgang til eksperter, der kan sikre forretningen og imødegå it-kriminalitet, bliver kun mere afgørende for dansk konkurrenceevne. Med De Danske Cybermesterskaber vil vi have endnu flere unge til at vælge en karriere inden for cybersikkerhed,” siger hun ifølge en pressemeddelelse.