Der er for alvor gang i udviklingen af nye AI-teknologier i Kina, som i dag er langt foran alle andre lande, når det gælder udviklingen af ny teknologi til generativ AI.
I hvert fald var Kina i 2023 det land i verden, der med stor afstand til nummer to optog flest globale patenter på teknologier til generativ AI.
Patenterne sikrer ejerskab og kontrol over anvendelsen og udviklingen af de nye teknologier. Og selv om mange af dem ikke nødvendigvis når stor udbredelse, er omfanget af patenter altid udtryk for vægt i markedet.
Ifølge World Intellectual Property Organisation er der i de seneste 10 års tid blevet ansøgt om patent på omkring 50.000 teknologier inden for generativ AI.
At udviklingen for alvor har taget fart understreges af, at omkring en tredjedel af dem er blevet ansøgt alene inden for det seneste år.
Mellem 2014 og 2023 har kinesiske it-selskaber ansøgt om patenter på i alt 38.000 teknologier inden for generativ AI.
Det er mere end seks gange så mange som USA, der med knap 6.300 ansøgninger ligger som nummer to på listen.
Til Reuters siger Christopher Harrison fra World Intellectual Property Organisation, at de kinesiske patenter breder sig over en meget bred vifte af områder.
De tæller eksempelvis selvkørende biler, dokument-håndtering, publishing og meget andet.
TikTok-ejer ByteDance er blandt de selskaber, der har indleveret flest patentansøgninger. Det samme gælder kinesiske Alibaba. Også Microsoft er blandt topscorerne.
Efter Kina og USA kommer Sydkorea på tredjepladsen over de lande, der ansøger om flest AI-patenter, fulgt af Japan og Indien.