Artikel top billede

(Foto: Blue Orgin)

Mens aktiekursen buldrer op: Jeff Bezos sælger aktier for 35 milliarder kroner

Jeff Bezos sælger Amazon-aktier for enorme 35 milliarder kroner - og planlægger at skille sig af med yderligere et meget stort antal aktier inden nytår.

Amazon-stifter Jeff Bezos gør klar til at sælge Amazon-aktier for fem milliarder dollar - omkring svimlende 35 milliarder kroner.

Det sker blot få dage efter, at Amazons markedsværdi efter solide kursstigninger i den seneste for første gang nogensinde rundede to billioner dollar - altså tusind milliarder dollar.

Når det drejer sig om så mange penge, skal salget meldes til det amerikanske finanstilsyn, som har modtaget anmeldelse om, at Bezos forventer at sælge i alt 25 millioner af sine Amazon-aktier inden månedens udgang.

Jeff Bezos har for tiden pænt travlt med at sælge ud af sine Amazon-aktier.

Han solgte i februar således aktier for 8,5 milliarder dollar.

Bezos, der stiftede Amazon i 1994, trak sig ud af den daglige drift af Amazon i 2021, hvor han overlod posten som CEO til den mangeårige topchef for AWS, Andy Jassy.

Han er dog fortsat bestyrelsesformand og er også fortsat den største enkeltaktionær i selskabet, hvor han sidder på omkring ni procent af aktiekapitalen.

Financial Times skriver, at Jeff Bezos planlægger yderligere salg af aktier. Det er således hans plan, at han skal have solgt omkring 50 millioner af sine Amazon-aktier inden januar 2025.

Siden sin exit fra selskabet er han flyttet til Florida, hvor skatten er lavere end i Amazons hjemstat, Washington.

Han har desuden kastet sit fokus på ikke mindst rum-selskabet Blue Origin samt Washington Post, som han købte i 2013.

Amazons aktiekurs er steget med omkring 30 procent siden nytår - ikke mindst på grund af markedets store forventninger til den effekt, som AI vil få på Amazons samlede forretning, der jo tæller verdens største cloud-leverandør, AWS.

Amazon er trods sin markedsværdi på nu mere end to billioner dollar fortsat langt fra de rigtigt store it-selskaber i verden målt på markedsværdi.

Både Apple, Microsoft og Nvidia har således rundet markedsværdier på tre billioner dollar.