Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her er de bedste gratis-programmer

Vi har fundet fire af de fineste stykker gratis software, som du kan hente lige nu.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

1 Clockify
Få nøje styr på dit tidsforbrug

Dette nummers foretrukne program holder styr på dit tidsforbrug. Clockify kan anvendes som program i Windows, i skyen via Chrome-eller Firefox-browserne samt på Android-platformen. Du kan nemt indsætte og registrere tidsforbruget på nye projekter og tilføje tags med mere.

Clockify har en letanvendelig brugergrænseflade, og takket være synkronisering kan du skifte fra en enhed til en anden enhed, og stadig bevare overblikket over dit tidsforbrug og de opgaver, der knytter sig til det.

Hent Clockify her.

_________________________________________________

2 Kemiluppen
Scan dine produkter og se kemien bag

Forbrugerrådet Tænk står bag denne app, Kemiluppen, der kan hentes til både Android- og iOS-enheder. Appen trækker primært på Tænks kemisektion, men du kan også få en forsmag på, hvad de øvrige Tænk-sektioner har testet i den seneste tid. Der er dog begrænsninger.

Få at få detaljerede test skal du være medlem af Tænk. Men man får dog et indblik i, hvad der rører sig. Appens største force er imidlertid den indbyggede scanningsfunktion, hvor du ved at scanne stregkoden på deodoranter, lotions, shampooer og meget andet kan få oplyst, hvilke stoffer disse produkter indeholder – og lige så vigtigt: Hvilke uønskede indholdsstoffer det enkelte produkt ikke indeholder.

På den måde kan du sikre dig, at dine indkøb til personlig pleje er fri for allergifremmende, hormonforstyrrende eller potentielt kræftfremkaldende stoffer. Du vil også i appen kunne finde generelle oplysninger om de enkelte kemiske stoffer.

Hent Kemiluppen her.

3 CHK
Programmet verificerer hash-filer

Med dette værktøj kan du tjekke såkaldte hash-filer (filer med numerisk navn), så du nemmere kan verificere downloadede eller overførte filer. Programmet kan også finde frem til duplikater af filer, så du kan slette de overskydende udgaver af samme fil.

Programmet er portabelt, så det skal ikke installeres. Det understøtter også en lang liste af hash-formater – de fleste, du kan komme ud for. Godt lille program!

Hent CHK her.

_________________________________________________

4 Ultra adware killer
Ekstra sikring mod adware

Ultra Adware Killer, ja beskrivelsen ligger i navnet. Her har vi ikke at gøre med en egentlig sikkerhedspakke, men snarere et supplement til fuldtonede antimalware-programmer. Der kan være tilfælde, hvor dit allerede anvendte sikkerhedsprogram måske ikke fanger en adware-variant.

Så kan dette program give en ekstra sikkerhed. Programmet kan søge efter og fjerne adware og anden ondsindet software. Programmet kan endda scanne alle brugere på computeren, og der understøttes en lang række internetbrowsere. Der kan scannes for de irriterende ”browser-toolbars”, andre uønskede add-ons eller plugins og en masse andet ondsindet software.

Hent Ultra adware killer her.