Artikel top billede

Windows 8 er nu klar til download

Den færdige version af Windows 8 er nu frigivet til download, men anmelderne har delte meninger om det nye operativsystem.

Fra i dag kan alle MSDN- og Technet-abonnenter downloade det nyeste operativsystem fra Microsoft, Windows 8. Den 1. august meddelte Microsoft, at man havde afsluttet udviklingen og nået RTM-status (Release To Manufacturing). For alle virksomheder med software assurance-aftaler er der nu også adgang til den fulde udgave Windows 8 Enterprise.

Den 1. september kan brugere med volumen-licenser hente operativsystemet. Alle andre kan hente en 90-dages testversion. Den officielle lancering sker først i oktober.

Men de første anmeldelser tyder på, at Windows 8 er en blandet oplevelse. InfoWorld indleder sin anmeldelse med følgende hårde dom: "Et desktop OS til tablets og et tablet-OS til desktops, Windows 8 vil garanteret skuffe næsten alle".

Microsoft får ros for at have skabt et nyt, innovativt produkt, der kombinerer den gamle Windows-kerne med en moderne, touch-venlig brugerflade. Det betyder bare ikke nødvendigvis, at brugeroplevelsen er særlig tilfredsstillende.

Det er svært at finde de applikationer og indstillinger, som man kender fra Windows 7, og touch-brugerfladen har mange begrænsninger. Der er allerede sagt og skrevet meget om, at Start-knappen er forsvundet, og hvis man ikke har en touch-skærm, kan man ikke få det fulde udbytte af operativsystemet.

"Efter flere måneder i skyttegraven og samtaler med mange hundrede testere kan jeg sige, at enhver person som opfatter "rigtigt arbejde" som noget, der foregår med tastatur og mus, ikke vil bryde sig om Windows 8 bare en lille smule," skriver InfoWorlds anmelder Woody Leonhard.

Hos CNET er man lidt mere positiv i sin anmeldelse. Her kritiserer man også, at det er svært at finde rundt i den nye brugerflade. Men operativsystemet starter hurtigt, og der er mange nye funktioner, som er prisen værd.

Microsoft har taget store spring og skabt et fremtidssikret styresystem, som sætter nye standarder, lyder dommen. Brugerne skal dog regne med, at det kommer til at tage tid at vænne sig til det nye operativsystem.

"Vi mener, at det er værd at overveje en opgradering, særlig for gamle systemer, men det er stadig ikke det ene operativsystem over dem alle, som Microsoft ønsker, at det skal være," slutter anmeldelsen.

Hos Wired har man samlet en oversigt med de relativt små ændringer fra den sidste testversion til den færdige udgave.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere