Artikel top billede

Her er Kinect til Windows

Så er Microsoft klar med Kinect til Windows. Hardwaren kan dog ikke købes i Danmark endnu.

Den 1. februar har Microsoft som ventet frigivet sit gratis Kinect for Windows Software Developer Kit (SDK) og den særlige Windows-version af Kinect-hardwaren. SDK'en kan downloades gratis hos Microsoft. Den fylder 226 MB og kører under Windows 7 og preview-udgaven af Windows 8.

Den nye Kinect for Windows hardware kan nu købes i USA og en række andre lande, herunder Tyskland og Storbritannien. Danmark er ikke med i den første gruppe, men Microsoft fortæller at Kinect for Windows bliver tilgængelig i flere lande i de kommende måneder.

Kinect-hardwaren koster 250 dollar i USA. Det er næsten dobbelt så meget som Xbox 360-udgaven. Denne prisforskel begrundes med, at konsolversionen af Kinect finansieres gennem spillene.

Sådan er det ikke på Windows, hvor SDK'en sammen med de nødvendige runtime-filer altså er ganske gratis.

Der følger ikke software med til Kinect for Windows. Hardwaren kan kun bruges sammen med SDK'en og de applikationer, der er udviklet med dette værktøj. Indtil videre findes der kun uofficielle Kinect-programmer til Windows.

I sin blog fortæller Microsoft at der er sket en række ændringer i SDK'en og runtime-filerne i forhold til den sidste beta, der kom for tre måneder siden.

Der er nu understøttelse for op til fire Kinect-sensorer koblet til den samme computer, den såkaldte Near Mode kan nu se objekter ned til 40 centimeters afstand, og både talegenkendelse og tracking af personer skulle være forbedret.

Microsoft forventer at opdatere sin SDK og runtime to-tre gange om året - den næste version skulle allerede være undervejs. Så man kan altså regne med, at Kinect-hardwaren bliver endnu mere præcis og bedre til at følge bevægelser foran skærmen.

Hardwaren er lidt ændret i forhold til konsoludgaven. Kablet er lidt kortere og der er en lille usb-dongle, som skal gøre det lettere at bruge Kinect sammen med andre usb-enheder. Men ellers ligger de fleste af ændringerne i softwaren.

Microsoft arbejder angiveligt på at indbygge Kinect i bærbare computere, og der går også rygter om, at teknologien skal indbygges i fjernsyn og settop-bokse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere