Palm efterligner Microsoft og Dell

Producenten af håndholdte pc'er, Palm vil undgå Apples skæbne ved at splitte selskabet op. Palm er nu klar med en plan til aktionærerne, som skal gøre hardware-delen til en Dell-klon, mens Microsoft bliver forbilledet for softwareudviklingen.

Producenten af lommecomputere Palm er nu klar med en plan til sine aktionærer for, hvordan selskabet kan splittes op i to. Det skriver The Wall Street Journal.

Planen vil i dag blive præsenteret på et møde for aktionærerne, hvor ledelsen vil søge accept til, at hardwareforretningen skilles fra softwareforretningen. De nye navne bliver henholdsvis Palmone og Palmsource.

Beslutningen har været undervejs i to år og kommer, efter at Palm har oplevet stigende vanskeligheder med at sælge software til håndholdte computere og mobiltelefoner til konkurrenterne.

Andre producenter tøver med at købe software fra en leverandør, som de konkurrerer med inden for hardware.

Desuden håber ledelsen på, at begge forretningsenheder vil være hurtigere på markedet med nye produkter. For softwareselskabets vedkommende skal der fokus på et nyt operativsystem, mens der skal udvikles nye hybrid-produkter mellem mobiltelefoner og lommecomputere i hardwareforretningen.

Palm har oplevet faldende markedsandele, ikke mindst på grund af Microsofts udvikling af Windows-programmer til lommecomputere. Hvor Palm i 2000 solgte 66 procent af al software til håndholdte pc'er, faldt markedsandelen ifølge analysebureauet IDC sidste år til 54 procent.

På hardwaresiden har Palm måttet se sig overhalet af Hewlett-Packard, som sælger sin håndholdte computer med Microsoft-software.

Historien skræmmer efter alt at dømme Palm, når det gælder koblingen af Microsoft til hardwareproducenter, påpeger Wall Street Journal. Apple står ifølge avisen som skrækeksemplet på, hvad der sker, hvis Palm ikke agerer.

I de tidligere 1990?ere overvejede Mac-producenten en lignende opsplitning af selskabet, men aktionærerne sagde nej. I de efterfølgende år gav pc-producenternes forlovelse med Microsoft og Intel yderligere baghjul til Apple.

Palm ønsker derfor at lade sin softwaredel følge Microsoft-modellen, mens hardwaredelen skal ligne Dell-forretningen, skriver den amerikanske finansavis.

Palm er ved at købe konkurrenten Handspring for 1,5 milliarder kroner. Handspring vil blive lagt ind under hardware-selskabet Palmone.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere