Artikel top billede

Derfor kan Windows 8 blive fremtidens tablet-platform

Microsoft har gode chancer for at erobre tablet-markedet med sit kommende Windows 8. Læs her hvorfor.

Har Windows 8 en chance på tablet-markedet? Ja, hvis man skal tro Wired, der har haft fat i en tidlig prototype af en tavlecomputer med operativsystemet. Microsoft har tidligere forsøgt sig med tavlecomputere uden den store held - de første modeller var alt for klodsede. Nu har Apple vist vejen og Microsoft vil forsøge at få en bid af det nye tablet-marked.

I november viste en Forrester-undersøgelse at forbrugernes interesse for Windows på tablet-platformen er meget begrænset. Kun 25 procent af de potentielle tablet-købere ønsker en enhed med Windows.

Men det er for tidligt at dømme Microsoft helt ude af denne kamp.

"Gadget Lab har set en fungerende Windows 8 tablet, og denne oplevelse har åbnet vores øjne for, hvor nyttig - ja ligefrem sjov - en Windows 8 tablet kan være. Microsoft har kun vist et ufærdigt produkt, men det vi har set er så spændende, at vi glæder os meget til at se de færdige produkter," skriver Wired.

Windows 8 er udstyret med den meget omtalte touch-baserede Metro-brugerflade og kører både på ARM- og x86-processorer. Det er dog ikke muligt at køre x86-applikationer under ARM.

Men programmerne skal under alle omstændigheder skrives om for at udnytte Metro, der er en opdateret version af den kendte brugerflade fra Windows Phones.

"Alt hvad vi har set tyder på at Microsoft har taget sig tid til at udvikle en platform som vil blive en succes på tablets, uden at fornægte firmaets pc-rødder," skriver Wired.

Her nævner man fire konkrete grunde til, hvorfor Microsoft denne gang vil få sit gennembrud på tablet-markedet.

Microsoft kommer sent med sit tablet-operativsystem og det kan være en fordel - alle de andre tablets ligner hinanden og er bare kopier af iPad, men Microsoft har en chance for at skabe noget der er anderledes.

Det kunne være en tablet-platform, hvor den samme enhed både kan fungere som en touch-baseret tavlecomputer og som en traditionel computer med pc-skrivebord, når den er koblet til en dock med skærm, tastatur og mus. Microsoft kan levere begge dele med Windows 8 - en tablet-platform og et traditionelt pc-operativsystem.

Den anden grund er, at softwarefirmaet bruger sine erfaringer fra Windows Phone i det kommende operativsystem. I forhold til iOS og Android har det nye Windows Phone 7 stadig kun en begrænset udbredelse og der findes få apps, men det er faktisk en fornøjelse at bruge og fungerer rigtig godt, konstaterer Wired.

Microsoft har også en chance for at levere en konsistent brugeroplevelse på tværs af enheder - den samme brugerflade både på tablets, smartphones og pc'er. Hverken Google eller Apple har formået dette - der er stadig stor forskel mellem iOS og Mac OS X.

Metro-applikationerne er HTML5-baserede og skulle dermed køre på mobile og stationære enheder. Men det er uklart, om Windows Phone applikationer også kan køre under Windows 8.

Det ventes desuden at Microsoft vil stille krav til hardware-enhedernes specifikationer - ligesom det er tilfældet med Windows Phone. Microsoft vil gøre alt for at undgå den fragmentering, som er sket med Android-platformen. Her er der meget store forskelle mellem Android-enhederne - et eksempel er Amazons Kindle Fire tablet, der har sin helt egen brugerflade og app store.

En ting er sikkert; der bliver kamp om tablet-markedet i det kommende år, hvor Apple ventes at lancere sin iPad 3. Der kommer en bølge af nye tavlecomputere med højere display-opløsning og det skulle være sikkert, at de flade computere bliver endnu tyndere og lettere.

Den første beta af Windows 8 skulle være klar til februar og den færdige version ventes allerede til sommer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere