IBM på jagt efter små virksomheder

Verdens største IT-virksomhed vil også gerne have små virksomheder blandt kunderne, men den danske direktør erkender, at imaget står i vejen. IBM Danmark fik et behersket overskud sidste år, hvor 350 PwC-konsulenter kom ind i virksomheden.

IBM er ikke for stor til de små og mellemstore virksomheder. Det budskab vil den danske direktør Carl Christian Ægidius gerne have ud for at imødegå den herskende opfattelse af IBM som en dyr konsulentforretning rettet mod de allerstørste virksomheder.

- Der hersker en vis skepsis over for, om vi er for dyre. Men vi kan matche priserne i markedet, siger direktøren.

Han erkender, at IBM har et image-problem i forhold til de små og mellemstore virksomheder.

Carl Christian Ægidius påpeger, at væksten globalt set sker inden for outsourcing og e-handelssystemer, som kunderne betaler for i det omfang, de anvender dem. Det er også interessant for de mindre virksomheder.

- Allerede i 2003 eller 2004 vil services udgøre over 50 procent af vores omsætning, siger Carl Christian Ægidius med henvisning til den del af forretningen, der indbefatter forretnings-konsulentydelser, teknisk orientede konsulentydelser og outsourcing.

Desuden har IBM lanceret en produktpakke, Websphere Portal Express, som skal gøre det overkommeligt og økonomisk rentabelt for små og mellemstore virksomheder at bygge såkaldte virksomhedsportaler.

Men Carl Christian Ægidius afviser, at det skulle øge konkurrencen med SAP og Oracle, der har også har produktpakker til mindre virksomheder, idet der er tale om middleware og ikke deciderede forretningsapplikationer.

IBM Danmark A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning72217684
Resultat af primær drift (EBIT)173,8135,3
Resultat før skat 9190,9
Resultat48,2-89
Egenkapital1368861,8
Antal ansatte40023568
IBM Danmark kom ud af 2002 med et behersket overskud på 48 millioner kroner af sin omsætning på næsten otte milliarder kroner. 2002 blev præget af opkøbet af PwC Consulting, som gav 350 nye danske medarbejdere.

IBM Danmark har dermed igen sorte tal kurs efter det usædvanligt dårlige 2001, hvor virksomheden for første gang i mange år fik underskud. Det blev på 89 millioner kroner.

- Alt i alt er vi rimelig tilfredse i et svært marked, siger direktør i IBM Danmark, Carl Christian Ægidius.

Han påpeger, at overskuddet for 2002 efter den gamle regnskabslov, som gjaldt indtil årsskiftet, ville have været på 229 millioner kroner ud af en omsætning på 7,8 milliarder kroner.

Såvel omsætning som overskud opgøres anderledes efter de nye regler, og viser her henholdsvis 7,2 milliarder kroner i omsætning og 48 millioner kroner i overskud. Det skal man også tage højde for, når man læser regnskabstallene i boksen til højre. 2001-tallene er efter den gamle regnskabspraksis, og derfor ikke direkte sammenlignelige med årets resultat.

Ifølge Carl Christian Ægidius hører det også med til historien, at IBM ekstraordinært har måttet indbetale 280 millioner kroner på en medarbejder-pensionsordning, der var ramt af aktienedturen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere