Svenske forhandleres kunder krejlede under krisen

Sidste år var svenske it-kunder dobbelt så hårde til at presse deres forhandlere som kunder i resten af verden. Det viser en global undersøgelse, der fastslår, at kunderne krævede prisnedsættelse på 10-15 procent.

Svenske forhandlere måtte til at prutte om prisen i 2009. Ifølge en undersøgelse fra Cap Gemini så genforhandlede 67 procent af svenske it-kunder deres aftaler i 2009. Gennemsnittet for hele verden er 30 procent. Det skriver it24.se.

Det er rapporten Global Cio fra Cap Gemini, der lægger tallene frem.

»Mere eller mindre alle konsulentkøbere har har genforhandlet sine priser over året. Det handler typisk o at man omskriver rammeaftalen og siger, at man forventer en prisnedsættelse med så eller så maget – sædvanligvis omkring 10 eller 15 procent,« siger den undersøgelsesansvarlige hos Cap Gemini, Ulf Larson, til svenske it24.se.

Ulf Larson kan ikke overfor it24.se komme på en klar forklaring på de svenske kunders tiltagende prutteri.

»Det man kan pege på, er at Sverige har arbejdet længere med købte tjenester i forhold til andre lande, hvor man ofte kører it i eget regi. Køberne er generelt vældig drevne her. Man får det indtryk, at svenske it-chefer er modne end man er andre steder,« siger Ulf Larson til it24.se.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere