Det offentlige powershopper på nettet

Offentlige virksomheder køber ind over nettet i stor stil. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Indkøb via internettet er ifølge tal fra Danmarks Statistik blevet den helt store dille i offentlige virksomheder. 43 procent af de offentlige virksomheder foretager mere end halvdelen af deres indkøb elektronisk og for hele 62 procent af virksomhederne er mere end en fjerdedel af indkøbene foregået via nettet.

Blandt de offentlige myndigheder ligger staten dog klart i førertrøjen. Mere end hver anden statslig enhed køber halvdelen af deres indkøb over nettet. Den tilsvarende andel blandt kommunerne er på 29 procent.

Udviklingen får både Dansk Erhverv og Foreningen for Distance og Internet Handel (FDIH) til at glæde sig.

»Det glæder os, at e-handel er slået så markant igennem i det offentlige, men tallene viser samtidig, at især kommunerne har et uudnyttet potentiale. Internethandel er en effektiv og besparende måde at handle på, og det kan kommunerne og dermed borgerne lige så godt få glæde af,« siger markedsdirektør Christian Tanggaard Ingemann, Dansk Erhverv.

I FDIH konstaterer direktør Morten Kamper, at der er en klar tendens til stigende internethandel, samtidig med at virksomhederne køber for større beløb for hver gang de er på nettet for at handle. Han peger samtidig på, at virksomhedernes størrelse er afgørende for, hvor stor deres handel på nettet bliver. Blandt virksomheder med mindst 50 ansatte har 73 procent købt via internettet mod 56 procent af virksomhederne med 10-49 ansatte. Deri ligger også en stor del af forklaringen på, at de offentlige myndigheder foretager flere køb over nettet end private virksomheder, forklarer Morten Kamper:

»Størrelse gør en forskel i den her sammenhæng. For at der virkelig er økonomi i at handle over nettet, skal der være nogle stordriftsfordele. Og de er simpelthen endnu ikke tilstrækkeligt til stede i mange af de små og mellemstore virksomheder, der præger erhvervslivet i Danmark,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere