Annonceindlæg fra SoftwareOne

Gør op med teknologisk gæld og optimér konkurrenceevnen

Teknologisk gæld hæmmer konkurrenceevne, bæredygtighed, vækst og fleksibilitet. Cost Take-Out kan være en vigtig del af indsatsen for at komme videre.

Hybrid cloud har givet virksomhederne nem adgang til nyeste teknologi, og løsningerne opdateres, moderniseres og videreudvikles konstant af udbyderne – ofte endda med minimalt besvær for kunderne.

”Det er vitterlig smart og giver mange fordele. Men der er også en slange i paradiset: Nemlig at du i skyen typisk betaler for funktioner, teknologier og workloads, du faktisk ikke bruger til noget,” konstaterer Michael Nørklit, administrerende direktør for SoftwareOne Danmark.

Det er, bemærker han, lidt den omvendte situation af at have legacysystemer i drift. Her betaler virksomheden for aldrende, ufleksible og ofte meget kostbare systemer, der målrettet løser kritiske opgaver – men som er svære eller måske umulige at videreudvikle.

”I begge tilfælde kan Cost Take-Out-metodikken hjælpe dig videre,” siger Michael Nørklit.

Fokusér på de centrale værktøjer

Cost Take-Out handler om at minimere eller eliminere unødvendige omkostninger ved at modernisere og optimere eksisterende systemer og applikationer. Dette indebærer en omfordeling af økonomiske ressourcer, så teknisk gæld kan konverteres til afkast – og gør det samtidig muligt at opnå en mere effektiv drift.

"Med Cost Take-Out omfordeles økonomien, ligesom man fjerner en del af de omkostninger, der ligger ved at drive en forretningsproces. Det er muligt ved at gøre processerne mindre, smartere og hurtigere. Eller ved f.eks. at bygge en moderne udgave af et ellers ufleksibelt legacysystem, som lettere kan tilpasses – og som passer bedre ind i en moderne infrastruktur," forklarer Michael Nørklit.

En del af denne proces indebærer en vurdering af tekniske aktiver og licensomkostninger fra store leverandører som for eksempel hyperscalers, der gerne leverer en one-size-fits-all løsning til kunderne. Men ved at optimere brugen af disse platforme er det i mange tilfælde muligt for virksomheder at reducere deres udgifter betydeligt.

Derfor er et af de vigtigste aspekter ved Cost Take-Out at målrette virksomheders anvendelse af funktionaliteter.

"Problemet er, at mange virksomheder betaler for en stor, flot schweizerkniv med enormt mange værktøjer i – selv om de kun har brug for en skruetrækker. Vores mål er at sikre, at virksomheder i langt videre omfang kun får og betaler for det værktøj, de helt præcis har behov for," siger Michael Nørklit.

Denne målrettede tilgang indebærer også en analyse af brugerprofiler og funktionaliteter i eksisterende systemer. For eksempel rummer både SaaS, PaaS og IaaS ofte funktioner og workloads, der ikke er nødvendige for alle kunder eller deres brugere. Her kan SoftwareOne hjælpe virksomheder med at identificere og rightsize udvalgte dele. Enten for at skære omkostningsniveau og licenser til – og dermed spare penge – eller for at frigøre plads til at skalere andre og mere kritiske workloads.

Bliv klar til kvantecomputing og næste generations AI

En anden vigtig faktor i Cost Take-Out er at forberede virksomhederne på fremtidige teknologiske skift som kvantecomputing og næste generations AI- og sprogmodeller.

”For selv om en teknologi endnu ikke er almindeligt tilgængelig, er det vigtigt for virksomheder at være klar til at integrere dem, når de bliver det. Her handler det ganske enkelt om at have en langsigtet strategi, der sikrer, at virksomhedens infrastruktur og arkitektur er forberedt på nye teknologiske muligheder,” siger Michael Nørklit.

Derfor arbejder SoftwareOne tæt sammen med virksomheder for at sikre, at deres teknologiske investeringer understøtter deres fremtidige vækst. Dette indebærer således også en nøje planlægning af både teknologiafvikling og ibrugtagen, som skal matche virksomhedens budgetter og forventede salgs- og forretningsudvikling.

Skær IT-forbruget til og styrk bæredygtigheden

Desuden spiller bæredygtighed og compliance en stadigt stigende større rolle i virksomhedernes strategiske prioriteringer, og også her kommer Cost Take-Out til sin ret.

EUs nye bæredygtighedsdirektiv, CSRD, kræver blandt andet, at virksomheder indsamler, analyserer, rapporterer på og løbende nedbringer energi-og ressourceforbrug. Her kan Cost Take-Out hjælpe med at reducere f.eks. CO2 ved at optimere workloads og reducere unødvendige processer, der kører i baggrunden – hvad enten det er i skyen eller on premise.

"Vi kan hjælpe virksomheder med at reducere deres CO2-aftryk ved at modernisere deres teknologiske infrastruktur. Det skaber en win-win-situation, hvor økonomisk optimering går hånd i hånd med miljømæssig ansvarlighed," slutter Michael Nørklit.

For yderligere oplysninger, kontakt Michael Nørklit på michael.norklit@softwareone.com eller +45 244 948 46.