Det danske internet gik i sort

Strømafbrydelsen tirsdag slukkede en stor del af det danske internet. Kun enkelte hosting-firmaer kunne fortsætte driften med diesel-generatorer.

Tirsdag kl. 12.40 gik det meste af Danmark i sort. Det gælder også en stor del af det danske internet, som forsvandt samtidig med strømmen. De fleste danske hosting-centre er indrettet til at klare korte strømafbrydelser på mindre end en halv time, men gårsdagens massive strømudfald var mere end nødstrøms-systemerne kunne håndtere.

Mens de fleste københavnerne fik en halv fridag, havde medarbejderne hos TDC ekstra travlt. TDC's hosting-center i København kørte videre på diesel og det var således muligt at besøge hjemmesiderne gennem hele tirsdag - selvom en stor del af de potentielle brugere sad uden strøm.

»Vi anvender store diesel-generatorer som kan køre mellem to og syv dage på den eksisterende diesel-beholdning - og hvis det er nødvendigt, kan vi fylde mere diesel på. Det kan selvfølgelig være, at forsyningssituationen gør det umuligt at skaffe diesel, men så er det nok heller ikke hjemmesider, der er det vigtigste,« siger Mikkel Barnekow, der er afdelingsleder i TDC's hosting-center på Østerbro.

Konkurrenten Interxion, som også klarede at opretholde driften hele dagen, mener at tirsdagens strømafbrydelse understreger behovet for en driftssikker infrastruktur. Det er let at stirre sig blind på IT-sikkerhed som noget, der drejer sig om firewalls og virusbeskyttelse. Men uden en pålidelig strømforsyning og internetforbindelse er sikkerheden ikke meget værd, påpeger Interxion.

»Det er selvfølgelig på en sørgelig baggrund, men strømafbruddet viser nødvendigheden af at sikre sine virksomhedsdata, hvis man kører forretningskritisk drift på sine servere. Afhængigheden af sikker drift stiger i takt med omlægninger til centraliseret IT-drift, tynde klient teknologier og hjemmearbejdspladser,« siger Per Henriksen, salg- og marketingchef hos Interxion.

Strømafbruddet i Danmark kommer efter tilsvarende uheld i USA, England og Sverige, og virksomheder kan godt forberede sig på en tid med mere usikre strømleverancer, mener Interxion. I Sverige har man haft større nedbrud gennem de senere år, blandt andet i Sveriges Silicon Valley, hvilket har medført store tab for svenske IT-virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere