3G i den bærbare er ikke et hit

På det seneste har flere computerproducenter tilbudt computere med indbygget 3G teknologi. Ifølge analyse-instituttet Gartner er den teknologi dog ubrugelig for computerejere.

Da 3G-teknologien for et par år siden kom på markedet, var der store forventninger til teknologien, som på mange måder er et fremskidt i forhold til den eksisterende gsm-teknologi. Teknologien er dog aldrig blevet så stort et hit, som telebranchen havde forventet.

På det seneste har en række computerproducenter med koreanske LG i spidsen forsøgt sig med 3G-teknologien. De har simpelthen bygget en serie bærbare computere, som kan koble sig på nettet ved hjælp af 3G-nettet. Ifølge analyse-instituttet Gartner er det dog en dårlig ide.

»Er det en god ide at købe en bærbar med indbygget 3G?,« spørger Gartner og svarer selv:

»Ikke med mindre du planlægger at smide den væk eller stille den på hylden om et år. HSDPA (3G-teknologien) er ikke hurtig nok til at erstatte din bredbåndsforbindelse. Under gode forhold kan du måske opnå en download-hastighed på 2 mbps. Men upload-hastigheden bliver sandsynligvis på under 200 kbps,« skriver Gartner på sin hjemmeside.

De anbefaler i stedet, at man venter til efterfølgeren HSUPA kommer på markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere