Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Skæbnesvangert regnskab forude: Får Microsoft nok ud af sin massive AI-investeringer – eller står den på økonomiske tømmermænd?

Microsoft skal inden længe bevise, at selskabets massive AI-investeringer giver pote.

Når Microsoft i aften løfter sløret for sit seneste regnskab, vil det skulle svare på et pressende spørgsmål fra sine investorer:

Får selskabet skabt tilstrækkeligt med ny Azure cloud-forretning ud af de massive investeringer, der har foretaget indenfor AI-infrastruktur?

Selvom selskabet på mange måder har indtaget førertrøjen indenfor AI-tjenester, i parløb med OpenAI og dennes førende AI-tjeneste ChatGPT, skal Microsoft levere en kvartalsvækst på svimlende 31 procent fra april til juni, ifølge estimater fra analysehuset Visible Alpha.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det vurderes, at Microsoft har investeret svimlende 13,6 milliarder dollar – små hundrede milliarder kroner over det seneste kvartal.

Det er en investering, som svarer til 53 procent stigning i forhold til forrige års udbygning af Azures infrastruktur og over det dobbelte af, hvad selskabet typisk har investeret af kapital per kvartal i årene forinden.

Disse massive investeringer skal gerne udmønte sig i synlige resultater, hvis selskab skal undgå kurshug, som cloud- og AI-rival Google oplevede forrige uge, da det alene kunne mønstre en svag vækst i omsætningen ovenpå en voldsom ekspansion af AI-infrastruktur.

Microsoft aktiekurs har igennem 2024 nydt af en omkring 13 procents vækst, efter at aktiekursen toppede i starten af juli og siden smed omkring ni procent ovenpå en udbredt afmatning i særligt tech-sektoren.