Blev SAAB reddet af internet-aktivister?

Bil-entusiaster viser nyt niveau for forbruger-magt på nettet.

Bilmærket SAAB overlever en ellers truende dødsdom, efter at det i går lykkedes ejeren GM at blive enig med hollandske Spyker om et salg.

Forinden havde et langstrakt, og for fans af det svenske bilmærke temmelig pinefuldt forløb udspillet sig, hvor en handel først så ud til at lykkes, men så alligevel ikke. GM havde således indledt den formelle proces med at lukke SAAB og afvikle virksomheden.

At det alligevel lykkedes hollandske Spyker at overtale GM til at sælge, kan firmaet til dels takke internettet for. Eller rettere; brugere af internettet. SAAB-fans har skabt ny opmærksomhed om det svenske bilmærke og dets loyale tilhængere. Og navnlig een blog, Saabsunited, der styres fra Tasmanien, synes at have medvirket til at sætte så meget pres på GM, at det endte med en redning af SAAB.

Den første, som Spykers direktør Victor Muller ringede til, efter at have havde sat sin underskrift på papirerne i går, var Steve - bloggeren bag Saabsunited.

Ifølge det britiske site Autocar har Saabsunited-bloggen været en konstant kilde til insiderviden om forhandlingerne omkring SAABs fremtid, og det er fra denne blog, at fans verden over er blevet organiseret i støtte-demonstrationer til fordel for det dødsdømte bilmærke.

Spyker-direktør Muller har direkte sagt, at det var bloggens koncentrerede indsats og støtte fra loyale SAAB-fans, der gjorde den afgørende forskel i forsøget på at få GM til at droppe lukningen og i stedet sælge SAAB til Spyker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere