Softwarefirmaer blander sig i dansk ODF-debat

En koalition af softwarefirmaer, der tæller Microsoft blandt sine medlemmer, har henvendt sig til den danske regering for at forhindre, at det offentlige vælger ODF som fremtidens eneste åbne dokumentstandard.

En hidtil ukendt forening under navnet »Initiative for Software Choice« har sendt et brev til videnskabsminister Helge Sander og partiernes it-politiske ordførere med en opfordring til, at både ODF og OOXML bliver vedtaget som åbne standarder i det offentlige. Det danske open source-miljø kæmper ellers for, at det offentlige bør lægge sig fast på ODF, men Initiative for Software Choice mener at danske it-brugere vil være bedst tjent med, at der bliver frit valg mellem de to standarder.

»Vi anbefaler på det kraftigste at der bør være konkurrence mellem forskellige standarder for at fremme innovationen og for at sikre at forbrugerne kan vælge det bedste software og filformat i et meget dynamisk marked med flere end 40 tilgængelige filformater i dag,« hedder det i brevet til Helge Sander.

Initiative for Software Choice (ISC) advarer om, at beslutningen om at lægge sig fast på én standard kan vise sig at være forældet allerede inden den er implementeret. Foreningen mener at markedet skal udvikle standarder og at offentlige myndigheder skal passe på med at faste sætte standarder specielt på områder med høj dynamik som it-sektoren.

Ifølge brevet har ISC mere end 300 medlemmer, herunder 12 it-brancheforeninger, i en række lande. Et kig på foreningens medlemsliste viser dog, at de fleste af medlemmerne er mindre og ukendte firmaer, med én undtagelse: Microsoft Corporation i USA. Blandt medlemmerne er også det traditionelt Microsoft-venlige amerikanske it-brancheforbund CompTIA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere