Vokseværk gør succes'en bittersød for NNIT

Endnu et rekordregnskab tegner billedet af NNIT som en ustoppelig dansk it-succes. Men blandt selskabets stiftere er der begrænset jubel.

(Opdateret 30/3) I går holdt en af nøglepersonerne i NNIT afskedsreception. Der blev sagt farvel til 44-årige Bjarke M. Christensen, der forlader stillingen som Corporate Vice President for den farma-division, der siden udskillelsen fra Novo Nordisk har været det centrale omdrejningsspunkt for NNITs forretning som it-leverandør.

I dag er det farmakologiske område dog kun et af flere nøgleområder - et forhold, som har været med til at ændre selve kulturen i virksomheden.

Kulturændringerne er en væsentlig del af baggrunden for viceprecidentens jobskifte:

Ifølge Bjarke M. Christensen er den oprindelige, særegne og meget kvalitetsbevidste Novo Nordisk-kultur, som prægede virksomheden tidligere, og som han selv var stolt af, ikke længere så fremherskende i NNIT, der i stedet får flere ligheder med en "almindelig" it-leverandør. Det har fået ham til at søge væk.

"Med hjertet gør det lidt ondt, men med hjernen virker det som det rigtige at gå", siger Bjarke M. Christensen til ComON.

Kulturskiftet er en naturlig konsekvens af, at NNIT breder sig stadigt mere uden for sit oprindelige kerneområde - den farmakologiske branche - og får en større og større del af sit omsætning fra andre kunder end ejeren, Novo Nordisk.

Bjarke M. Christensen var blandt de oprindelige Novo-folk, der skabte NNIT for 11 år siden.

Hans exit fra virksomheden er ifølge ComONs kilder kun et af flere eksempler på, at nøglefolk fra det oprindelige Novo-hold på har valgt at forlade NNIT, men ifølge selskabet selv er han eneste nøgleperson, der har forladt skuden nyligt.

Samme skude sejler ellers med alle økonomiske sejl sat og holder kursen mere støt end de fleste konkurrenter.

Forleden kunne NNIT offentliggøre endnu et rekordregnskab:

Omsætningen er vokset med 20 procent til 1,4 milliarder kroner, viser tallene for 2008 - et år, hvor der blev ansat 256 nye medarbejdere.

Et andet nøgletal for NNIT er andelen af eksterne kunder - altså den del af forretningen, der ikke kommer fra moderselskaber Novo Nordisk. I 2008 voksede omsætningen uden for Novo Nordisk-koncernen med 53 procet og den udgør nu over en tredjedel af NNITs samlede omsætning.

Bjarke M. Christensen er ikke som sådan uenig i den retning, virksomheden udvikler sig i, men er omvendt heller ikke begejstret.

"Jeg har været med siden starten for 11 år siden og været hele vejen rundt i organisationen. Før var jeg en nøgleperson for virksomhedens strategi-udvikling, men i dag er det nogle andre, der lægger strategien. Min æra er omme," siger han.

Den særlige kultur fra dengang NNIT var domineret af farma-branchen handler primært om it-arbejde med strenge kvalitetskrav.

"Farma-kulturen er præget af stor grundighed. Andre steder får folk måske lov at udvikle uden at teste helt ordentligt igennem. I farma skal der være 100 procent styr på kravene, det skal testes ordentligt og det skal dokumenteres 100 procent. Tingene skal simpelthen være i orden. At være it-leverandør til farma-branchen er noget andet end at levere til andre områder," forklarer Bjarke M. Christensen.

Jamen siger du dermed ikke, at kvaliteten ikke længere er helt i orden i NNIT?

"Nej, kvaliteten er i orden. Det kan jeg sige, fordi jeg som gammel farma-mand har været der som en høg for at håndhæve kvaliteten. Men tidligere var det farma-området, som dikterede tingene i NNIT. I dag er det en mere kynisk forretningsmodel, hvor man er mere kommercielt drevet," siger Bjarke M Christensen.

Han påpeger, at han i kraft af sit nye job får lejlighed til fortsat at kære sig om kvaliteten i NNIT. Fremover skal Bjarke M Christensen nemlig være vice president for product supply & it i den virksomhed, hvor Novo-kulturen må formodes at have bedst fodfæste: Novo Nordisk.

(Opdateret 30/3 efter anmodning fra NNIT der påpeger, at ingen andre af de oprindelige nøglefolk har forladt selskabet for nylig.)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere