Ulovlige netspil skal blokeres

En ny politisk aftale betyder at udenlandske spiludbydere skal holdes væk med internet-blokering.

Nu åbnes der for en delvis liberalisering af det danske spille-marked. En politisk aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance betyder at det danske spille-marked på ca. 4,5 mia. kr. kommer ind under nye regler og liberaliseres. Men samtidig skal der indføres internetblokering for at forhindre at udenlandske spiludbydere kommer ind på markedet.

Aftalen betyder at der skal indføres en licensordning, hvor spiludbydere skal have dansk licens for at kunne udbyde spil i Danmark. Der bliver en klar grænsedragning mellem de monopoliserede spil og de liberaliserede spil, således at udbyderne af de monopoliserede spil beskyttes mod konkurrence fra spiludbydere, som ikke har tilladelse til udbud af monopolspil.

Lotto og skrabespil skal forblive på statens hænder, mens danske og udenlandske spilselskaber nu kan komme ind og få licens til at tilbyde f.eks. poker. De skal så betale afgift til statskassen.

"Ved at liberalisere spillemarkedet har vi bedre muligheder for at sikre at spil foregår på en ordentlig måde. Vi indfører en licensmodel, som stiller krav til selskaberne," lyder kommentaren fra skatteminister Kristian Jensen.

Samtidig skal ulovlige udbydere holdes ude, dels ved betalingsblokering og dels ved internetblokering. Samtidig fastholdes det gældende reklameforbud. Der indføres en afgift på 20 pct. af bruttospilleindtægten (indskud fratrukket gevinster) på den liberaliserede del af spillemarkedet for væddemål og online kasinospil, inkl. online pokerspil,

Aftalen skal nu i fire konkrete love. En spillelov, der regulerer spillemarkedet (licenser mv.), en afgiftslov, en uddelingslov, som omhandler fordelingen af midlerne til idræts- og kulturformål mv., og en ejerskabslov, der vedrører statens ejerskab i Danske Spil.

Det forlyder ikke, hvordan internetblokeringen af udenlandske udbydere skal fungere i praksis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere