iPad-venlige videoer strømmer på nettet

Flere webvideoer kan ses på en iPad.

Det er ikke helt let at finde ud af, hvor stor en del af nettets videoer, iPad'en er i stand til at læse. Men ikke desto mindre, så tegner der sig et billede af, at flere og flere videoer er iPad-venlige.

Et nyt bud kommer fra videofirmaet Mefeedia, der i en undersøgelse siger, at 26 procent - hver fjerde - af alle webvideoer er mulige at spille i HTML5 med H.264-codec, skriver The Register. Det betyder, at de kan ses på en iPad.  Selv om Flash også kan fungere som "konvolut" for H.264, så kan videoen ikke ses, hvis den bliver afspillet på udstyr, der ikke understøtter Flash, eksempelvis iPad, skriver mediet. Undersøgelsen fra MeFeedia er baseret på millioner af videoer, oplyser Mefeedia. I begyndelsen af året var det samme tal kun 10 procent. Det er altså en pæn stigning i iPad-venlige H.264-videoer.

Samtidig konkluderer MeFeedia, at de fleste websider, der understøtter HTML5, vil opdage en iPad-bruger og så skifte til rette format. Desuden vil de fleste nye nyhedsvideoer, primært amerikanske tilsyneladende, være tilgængelig for iPad-brugere, men arkivmaterialet er endnu ikke kodet om.

Men hov. For et par uger siden skrev bloggeren Erick Schonfeld fra TechCrunch, at hele 66 procent af nettets videoer - to ud af tre og altså mange flere - bliver kodet med H.264. Det var videofirmaet Encoding.com, som oplyste tallet til bloggeren, baseret på firmaets kodede videoer for dets mange kunder i første kvartal af 2010. Det fremgår dog ikke klart, om nogle af H.264-videoerne kun bliver serveret i en Flash-indpakning.

Spørgsmålet om videoformaterne er essentielt for Steve Jobs, der har besluttet, at det nye stykke æbleelektronik ligesom iPhone og iPod Touch ikke kan læse Flash. Det har senest fået Adobe til at skrive et åbent brev til Apple, hvor grundlæggerne af Adobe skoser æblefirmaet for at lukke dets system og dermed truer internettets udvikling ved at dele det op i flere forskellige lukkede verdener.

Apples største bekymring er naturligvis, om iPad-brugere kan se internettets videoer. Derfor har Apple lavet en liste, hvor firmaet beder store websites - som CNN, og Times og The Onion fortælle, at deres tjenester fungerer på en iPad.

Angående tvivlen om, hvor mange videoer, der ligger i H.264, så er det op til skøn. Internettet er stort og vildt, så det er svært at fastslå præcist. Erick Schonfeld tror selv mest på tallene fra Encoding.com. Han spurgte et videosøgefirma, blinkx, hvor meget video på internettet, der ligger i H.264, og han fik svaret "omkring 67 procent", dog igen uden at præcisere indpakningen. Erick Schonfeld skriver dog desuden, at det mindre tal, som Mefeedia oplyser, inkluderer kinesiske Flash-videoer og andre videoer, der er irrelevante for brugere i Vesten - iPads vigtigste marked.

Uanset andelen, virker der til at være en enighed om, at det iPad-venlige H.264 er på vej op. Skyldes det så Steve Jobs beslutning om at udelukke Flash? Mefeedia, der hævder at være teknologisk agnostisk og altså ikke tror på hverken Flash eller HTML5, mener, at HTML5 i begyndelsen af året begyndte at blive mere udbredt, og at udviklingen fik fart på med lanceringen af iPad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere