DKHostmaster nægter at opgive kampen

Dansk Internet Forum, der driver DK Hostmaster, mener sig ikke besejret, selv om modstanderen DotDK har erklæret sig som vinder i kampen om det danske internetdomæne.
"Vi opgiver bestemt ikke," lyder det fra Mads Bryde Andersen.

Meldingen fra kampagnekontortet i Dansk Internet Forum er klar: Modstanderne kan slå sig nok for meget for brystet, men DK Hostmasters ejer giver ikke op.

DIFU-formand Mads Bryde Andersen siger til ComON, at foreningen "helt bestemt" vil fortsætte sommerens hektiske valgkamp om opbakning. Valgkampen - eller skønhedskonkurrencen, om man vil - har bølget frem og tilbage siden slutningen af juni, da It og Telestyrelsen valgte DotDK/Afilias til at stå for driften af det danske domæne - såfremt den brede del af det danske internetsamfund ville bakke op om modellen.

"Jeg morer mig lidt over, at det ikke er DotDKs støtteorganisationer, der melder noget ud, men DotDK selv, der skal ud og fortælle om dem. Hvad mon er grunden til det?" spørger Mads Bryde Andersen.

Hos DotDK siger Kim Viborg Andersen, at han regner med at have clearet udmeldingerne med de berørte organisationer senere i dag eller i morgen. Indtil de selv har sagt god for at få deres navn offentliggjort, må omverdenen ikke få at vide, hvem de er.

To DotDK/Afilias-støtteorgansiationer har dog allerede sagt god for offentliggørelse. Det gælder sammenslutningen af kommunale it-chefer, KITA, samt organisationen Danish Biometrics Association. Selvom Kim Vivorg Andersen fremhæver KITA som en stor og vigtig organisation, er den med sin relativt lave kendthedsfaktor næppe nok til at vende op og ned på magtballancen, og giver næppe særligt store bølgeskvulp hos DIFU-lejren, hvor ingen af de oprindelige støtteorganisationer har skiftet side.

Mads Bryde Andersen siger til ComON, at DIFO først vil afvente en konkret udmelding fra IT og Telestyrelsen, før man overhovedet overvejer, om håndklædet skal kastes i ringen.

Dermed er bolden anbragt hos IT og Telestyrelsen, der skal tolke, om udbudsbestemmelsen vedrørende bred støtte fra det danske internetsamfund er overholdt.

Adspurgt, hvor seriøst man skal tage kravet om brugerdækning i udbudsmaterialet, svarer kontorchef i IT og Telestyrelsen Helle Bøjen Larsen:

"Det skal skam tages meget alvorligt. Kravet skal ses i forhold til den bestemmelse, der er i domænelovens paragraf seks, hvoraf det fremgår, at der skal være en bred repræsentation af deltagere fra det danske internetsamfund".

Men hvordan afgør man, om en organisation kan siges at dække de private internetbrugere?

"Det er noget, vi kigger på. Mere kan jeg ikke sige," lyder det fra kontorchefen.

Hvorvidt de organisationer, som DotDK fremviser støtteerklæringer fra, kan siges at være vigtige nok, ønsker hun ikke at svare på endnu.

"Det er en juridisk vurdering, om støtte-erklæringerne er dækkende nok. Det er jo ikke en facitliste med navngivne organisationer, vi kan gå efter," siger Helle Bøjen Larsen.

IT og Telestyrelsen har allerede modtaget hvad kontorchefen betegner som "nogle" støtteerklæringer fra DotDK-lejren.

Styrelsen har ikke givet sig selv noget frist for, hvornår der skal træffes en afgørelse om, hvorvidt de indsendte støtteerklæringer kan siges at være dækkende nok.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere