Cybercity: Lange udsigter til lavere bredbåndspriser

De danske bredbåndskunder må vente længe på lavere priser. Det mener Cybercity, der kritiserer at problemet med dobbeltdækning er fjernet fra et aktuelt lovforslag, som skal styrke konkurrencen på bredbånds-markedet.

Internet-udbyderen Cybercity kritiserer at løsningen på problemet med dobbeltdækning er fjernet fra Videnskabsministeriets netop fremsatte lovforslag om øget konkurrence på telemarkedet. I stedet kan en løsning nu tidligst være på plads i slutningen af 2006. Ifølge konkurrenterne får TDC en overbetaling, når der både er en traditionel stuetelefon og en bredbåndsforbindelse på den samme kobberforbindelse.

»Det ligner en stor, tung administrativ syltekrukke. Det er helt uacceptabelt, at Videnskabsministeriet og IT- og Telestyrelsen nu vil bruge yderligere et halvt år på at undersøge et problem, som har eksisteret de seneste fem år. Det betyder, at TDC snart har sikret sig en samlet overbetaling på én milliard kroner,« siger Jesper Hansen, udviklingsdirektør i Cybercity.

Ifølge en aktuel analyse har TDC opnået dobbeltdækning svarende til 500 millioner kroner fra 2000 til 2004. IT- og Telestyrelsen sendte et notat om dobbeltdækning med fire løsningsmodeller i høring for et halvt år siden. Den ene af modellerne blev taget med i et lovudkast, som også blev sendt i høring.

Men i det endelige lovforslag er dobbeltdækning taget ud, og der lægges i stedet op til en proces med analyser og høringer, der strækker sig over det næste halve år.

»Der skal simpelthen mere gang i processen. Ministeriet og styrelsen har været i gang med arbejdet i flere år, branchen er blevet hørt flere gange, og der er masser af erfaringer at trække på fra flere andre EU-lande, så det er ikke ukendt farvand. Arbejdet skal laves ordentligt, og vi skal have det rigtige resultat, men det nytter ikke, at ministeriet og styrelsen trækker processen unødigt i langdrag,« siger Jesper Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere