AntiPiratGruppen vil hjælpe netparty-arrangører

For to uger siden lukkede AntiPiratGruppen for et netparty i Esbjerg, fordi der foregik ulovlig kopiering. Nu har gruppen skabt et informationsbrev, der skal hjælpe netparty-arrangører med at overholde loven.

For to uger siden lukkede AntiPiratgruppen for netpartyet Connect #12 i Esbjerg. Siden har gruppen modtaget henvendelser fra en række netparty-arrangører der ønsker at få vejledning om, hvordan de kan træffe forholdsregler mod piratkopiering.


Det har nu mundet ud i et informationsbrev fra AntiPiatGruppen. Brevet bliver sendt ud til en række af de danske netparty-arrangører.


- Arrangører af netparties har både et moralsk og juridisk ansvar for, at der ikke foretages piratkopiering ved arrangementet. Derfor er vi også glade for henvendelserne fra netpartymiljøet, og det er baggrunden for at vi nu forsøger at forklare, hvilket ansvar de har og hvilke forholdsregler de kan iværksætte, siger Niels M. Andersen, advokat for AntiPiratGruppen


Herunder AntiPiratGruppens retningslinier:


  • Det er forbudt at have ulovlige kopier af musik, spil, film eller andet ophavsretligt beskyttet materiale på pc'er eller andre medier, som medbringes.


  • Det er forbudt at foretage ulovlig kopiering eller distribution af ulovlige kopier af musik, spil, film eller andet ophavsretligt beskyttet materiale.


  • Det er forbudt at lade andre deltagere uploade ulovlige kopier af musik, spil, film eller andet ophavsretligt materiale til ens harddisk, ftp-server eller lignende.


  • Det er forbudt at downloade ulovligt kopieret musik, spil, film eller andet ophavsretligt materiale fra andre deltageres harddisk, ftp-server eller lignende.


  • Det er forbudt at foretage uploading til eller downloading fra Internettet af ulovlige kopier af musik, spil, film eller andet ophavsretligt beskyttet materiale.


  • Arrangørerne vil foretage kontrol af, at forbudet mod ulovlig kopiering og/eller distribution af ulovlige kopier musik, spil, film eller andet materiale beskyttet materiale overholdes herunder ved stikprøvekontrol af indholdet deltagernes pc'er og medbragte medier.


  • Arrangørerne vil løbende overvåge trafikken på det interne netværk og via Internetforbindelse med henblik på kontrol af at ulovlig kopiering og/eller distribution af musik, spil, film eller andet materiale beskyttet materiale ikke finder sted.


  • Såfremt arrangørerne skønner, at en deltager overtræder forbudet mod ulovlig kopiering og/eller distribution af musik, spil, film eller andet materiale beskyttet materiale vil dette medføre øjeblikkelig bortvisning fra netpartiet. Deltagere som bortvises har ikke krav på tilbagebetaling af deltagergebyret eller anden form for kompensation.


  • Arrangørerne vil videregive oplysninger om deltagere, som overtræder forbudet mod ulovlig kopiering og/eller distribution af musik, spil, film eller andet materiale beskyttet materiale til de krænkede rettighedshavere sammen med navn og adresse på den deltager, der har foretaget krænkelserne.



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Ed A/S
    Salg af hard- og software.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere