Lille dansk IT-virksomhed vækker international opmærksomhed

Det danske IT-firma WEB500 præsenterede i forrige uge sit produkt på en messe i Japan - et standardiseret system til opbygning af hjemmesider, der hverken kræver hjælp fra programmører eller konsulenter - og resultatet udeblev ikke: potentielle forhandlere fra Japan, USA, Fjernøsten og Europa står i kø, og tilbud om millioner af dollar i udenlandsk venturekapital er flydt ind fra bl.a. Israel og Japan, fortæller firmaet. Nu åbner WEB500 kontorer i Tokyo, New York og Fjernøsten - samtidig vokser virksomheden fra 8 medarbejdere til mindst 50.


For kun 9 måneder siden startede WEB500 udviklingen af systemet herhjemme. Bag WEB500 står 3 yngre gutter. Sammen med adm. direktør, Kenneth Hallingskov, 34 startede Rasmus W. Andersen, 27 og Kim Andersen, 26, udviklingen af standardsystemet - og efter ni måneders arbejde på et lille kontor i Symbion, stod det endelige produkt klar til salg i maj sidste år.


"Det revolutionerende ved dette system er jo, at det - ligesom fx officepakken - kan betjenes af alle virksomheder uden hjælp fra programmører og konsulenter. Forud for denne nye version, havde vi udviklet et standardprogram, hvor virksomhederne ikke var 100% selvhjulpne - professionel bistand var et must. Vi ville gøre det endnu nemmere at opbygge og vedligeholde home-pages - og det har vi nu realiseret med det ny WEB500-produkt - det kan betjenes af alle og kræver ikke bistand udefra", siger Kenneth Hallingskov.


Før udviklingen af standardsystemet drev de tre et helt almindeligt web-bureau, der opbyggede og vedligeholdt erhvervslivets hjemmesider.


"Men ved hver opbygning skulle vi starte forfra. Og det gav nok penge til branchen - men det var dyrt for brugerne. Vi besluttede, at udvikle et standardsystem, og for et år siden var vi så langt, at vi alle tre kvittede vores faste jobs for, med hjælp fra Symbion, at hellige os udviklingen. Selvfølgelig regnede vi med succes - men at det nu på verdensplan går så hurtigt - det havde vi ikke forudset," fastslår Kenneth Hallingskov.


Konkret er WEB500, i kølvandet på Japan-turen, blevet tilbud udenlandsk venturekapital i en størrelsesorden, de tre stort set selv kan bestemme.


"Foreløbig koncentrerer vi os om at være selektive på forhandlere world-wide. Hver eneste dag strømmer det ind med forespørgsler fra især Europa, USA og Fjernøsten. Dernæst opretter vi kontorer i Tokyo, New York og det fjerne østen - og udvider i takt med det staben af medarbejdere. Om et år er vi nok 100 - og selvom vi, dengang vi lagde budget for dette år, syntes vi satsede højt med et salgsbudget på 75 mill. kr., er jeg ikke i dag i tvivl om, at vi kommer til at sælge for det dobbelte", siger Kenneth Hallingskov, der sammen med de to andre, startede med låne penge hos en af Symbions bankforbindelser.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
    Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere