Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. januar 2005.


En firbenet bakteriebombe
Hvad enten du allerede har ladet dig kaste under dynerne af en vinter-influenza eller endnu har den tvivlsomme fornøjelse til gode, så hold lidt igen med at bebrejde ham kollegaen, som slæbte sig syg på arbejde ugen før. Du har nemlig typisk plejet nærkontakt med en langt større smittebærer: Dit eget skrivebord!
Nyheden om horder af bakterier i vore tastaturer og telefoner er ikke længere nogen nyhed, men nu viser en undersøgelse fra universitetet i Arizona, at hele skrivebordet huser adskillige hundrede gange flere bakterier pr. kvadratcentimeter end et toiletbræt. Det skriver CNN.com. I gennemsnit fandt forskerne på universitetet syv bakterier pr. kvadratcentimeter på et toiletsæde mod næsten 7.000 på samme areal af en skrivebords-overflade.
Et host eller et nys kan ifølge eksperterne skabe et helt minefelt af virus eller bakterier, som kan overleve i dagevis. Eksperternes råd: Daglig rengøring!

I faderens og portalens navn
Når han en dag får en lillesøster, skal hun vel hedde Google, eller ...?
Hvor man for generationer siden gik rundt og troede, at de små babyer kom med storken, er der i dag ikke længere tvivl: Det er en and(!) - de kommer med internettet!
Det er i hvert fald fortolkningen hos et ungt rumænsk par, som har taget den fulde konsekvens af kendsgerningen ved at døbe deres nyfødte søn Lucian Yahoo. Det første fornavn efter den nybagte mors far og det andet efter den online-portal, som efter måneders dating bragte Nonu og Cornelia Dragoman så tæt sammen, at det kunne få reproduktionsmæssige følger.
Den lille e-dreng blev født få dage efter jul, skriver nyhedstjenesten Ananova.

Ugens citat:
"Under kapitalismen udnyttes mennesket af mennesket. Under kommunismen er det lige modsat". Ukendt

Et job-paradis på skrump
Den årlige liste over USA's 100 bedste arbejdspladser, der udgives af bladet Fortune i samarbejde med det såkaldte Great Place to Work Institute, er bestemt ikke godt nyt for it-sektoren, som ellers har været forvænt med at kunne vælge og vrage mellem tililende horder af top-kvalificerede medarbejdere.
It-firmaernes popularitet som arbejdsgivere har mildt sagt kendt bedre tider end nu, hvor der kun figurerer en enkelt teknologi-virksomhed på top-ti, nemlig halvleder-producenten Xilinx. Xilinx var også med i top sidste år, men havde da følgeskab af både Adobe Systems og SAS Institute, som nu begge er røget langt bag ud af dansen. To af Xilinx' branche-fæller, Intel og Nvidia, har end ikke kunnet møve sig ind på top-100-listen, og legendariske Microsoft er styrtdykket fra en 25.- til en 57.-plads!
Ifølge CNet kan det undre, at notorisk eftertragtede "her-er-det-sejt-at-jobbe"-Google heller ikke er på listen, men det kan skyldes, skriver nyhedstjenesten, at et af kriterierne for at blive nomineret som firma er en levetid på mindst syv år. Med sin grundlæggelse i 1998 er Google dermed på vippen.
Den absolutte topscorer på "The 100 Best Companies to Work For"-hitlisten blev i øvrigt supermarkedskæden Wegmans Food Markets.
Billedtekst:
De amerikanske jobsøgende "give a sh..!" for it-branchen, som er dumpet langt ned ad listen over eftertragtede arbejdspladser.
Modelfoto




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere