Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. januar 2005.


Selv håret er iværksat
Firmaet bag Brylcreem, som læsere godt og vel over teenage-alderen måske vil huske for noget ækelt, fedtet stads til konstruktion af 50'ernes anderumpe-frisure, har gjort et velkendt ordsprog til skamme. Stik imod det gode råd er firmaet, der online fører sig frem som selveste Hårministeriet (www.brylcreem.com), nemlig stødt på interessante tendenser ved at skue hunden - øh, manden - på hårene.
Ifølge Ananova afslører Brylcreems finkæmning af frisuremarkedet markante sammenhænge mellem profession og hårmode. Således er den stil, som i engelsktalende lande går under betegnelsen "Mullet" (etageklip a la tysk fodboldspiller: Meget kort i toppen og meget langt i nakken) fremherskende blandt mænd, beskæftiget i mindre synlige job som for eksempel taxichauffører eller DJs.
De karseklippede finder man fortrinsvist i håndværkerjob. Undersøgelsen viser, at hele 45 procent af alle bygningsarbejdere har underkastet sig denne mode.
Derimod skiller én faggruppe sig ud som individualister - iværksætterne. Her viser eksempler som Virgins langhårede Richard Branson, den højt touperede pengemagnat med videre Donald Trump og den klassisk kortklippede og sideskilte Bill Gates ikke antydning af frisure-fællesskab.

Ugens citat:
"Min computer slog mig i skak, men jeg vandt, da vi forsøgte os med kick-boksning".
Ukendt

Kage i hof-sikkerheden
En ting var, at den forholdsvist nyansatte ejendomsfunktionær på det britiske dronningeslot formastede sig til at stjæle en personale-julegave i form af en ‘christmas pudding' til en værdi af hele 65 kroner (han havde som nyansat endnu ikke selv gjort sig fortjent til årets kongelige julegave) - langt værre, at han satte den til salg på eBay, og til overpris!
Hvorvidt det lykkedes den 25-årige Ben Church at afhænde kagen til de forlangte 210 kroner, før hans brøde blev opdaget, fremgår ikke af Reuters' referat af hændelsen. Men i hvert fald kostede miseren ham en fyreseddel.
"Et alvorlig brud på sikkerheden", lød det i en kommentar fra Buckingham Palace.
smutter Messingsuppen har de helt styr på, men hvor var dronningens vagtparade, da en "christmas pudding" forcerede de massive mure omkring Buckingham Palace og kompromitterede den royale julefred?

Servere er også en slags mennesker
En læser af det amerikanske Infoworld havde før jul kastet sig over at rydde op i sit Microsoft Active Directory (MAD!), da han oplevede et deja-vu fra sin tid som ihærdig dater i form af en noget usædvanlig VBScript fejlmeddelelse:
"The server is unwilling to process the request".
Men han havde, indrømmer han, heller ikke tænkt på hverken champagnen eller den romantiske score-middag - eller den obligatoriske indledende bioggraftur, for den sags skyld.

Ikke nytårsløjer!
Man skulle måske tro, at bunden forlængst var skrabet på lagrene i U.S. Patent Office (www.uspto.gov), men det synes langt fra tilfældet.
I sin nytårs-klumme i det amerikanske Infoworld beriger Robert X. Cringely sine læsere med nyheden om adskillige ganske uundværlige nye patenter, grundigt sagsbehandlet og seriøst udstedt af det amerikanske patentdirektorat. Herunder:
Et patent på skorpefri jordnøddesmør- og marmelade-sandwiches, et patent på et gør-det-selv-snemands-byggesæt, komplet med gulerødder og det hele - samt et armbåndsur til hunde, der går syv gange hurtigere end et menneske-ur.
"Den slags får Microsofts patenter på ting som trykknap-klik og hjemmeside-navigation til at forekomme helt fornuftige", skriver Cringely.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere