Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. december 2004.


smask Det er helt okay, at han kysser mor, men så stopper (jule-)festen altså også!

Pebernødder og paranoia
Samfundet mister stadigt mere af sin uskyld, men at man nu er nået så langt, at man i bogstavelig forstand ikke længere "tror på julemanden" kan virke underminerende på enhver god julestemning.
Ikke desto mindre har de i et indkøbscenter henne i det sydlige Wales fundet det nødvendigt at sætte den lokale julemand under permanent overvågning af et webkamera samt indskærpet ham aldrig at have børn på skødet, mens de opremser deres ønskesedler. Baggrunden er de senere års mange sager om pædofili.
- Et sørgeligt tegn i tiden, men alternativet havde været slet ingen julemand, siger centerchef Gilmour Jones til avisen The Guardian.

Herreløse harddiske, tak!
En sprogrevser-organisation ved navn Global Language Monitor har udnævnt et begreb fra it-verdenen til årets topscorer blandt alle politisk ukorrekte vendinger.
Betegnelsen "master/slave" for en computers primære og sekundære harddisk løb med den tvivlsomme sejr på grund af sine racistiske undertoner. Vendingen kom allerede sidste år i søgelyset hos amerikanere af korrekt politisk observans, efter at Los Angeles Countys indkøbsafdeling havde nægtet at modtage leverancer fra it-selskaber, som åbenlyst skiltede med den på deres produkter.

Chicago under hammeren
Vil man undgå at stride sig rundt i julemylderet på jagt efter årets gavelæs, kan juleindkøbene jo forlægges til nettet - eller måske med særlig gevinst til en online-auktion. Frem til 16. december vil der i hvert fald på eBay være mulighed for at gøre et helt unikt gavekøb: En bid af storbyen Chicago.
Men nu er det altså ikke sådan, at man skal satse på at score det 448 meter høje Sears Tower til tante Sigrids baghave, ligesom skyskraberen heller ikke vil kunne placeres under træet etagevis. Nej, det handler tværtimod om ægte oplevelser a la Chicago - ifølge CNN.com for eksempel en middag, tilberedt af Oprah Winfreys kok (divaens talkshows optages i Chicago), eller chancen for at være den, der drejer på hanen, når det seværdige springvand Buckingham Fountain (billedet) skal aktiveres for sæsonen. Man kan også overraske sin lille nevø med en tur bag kulisserne i Lincoln Park Zoo eller hans far med en statistrolle på Chicagos Goodman Theatre (eller ...? Playboy Enterprises har også til huse i byen!).
Pengene går oven i købet til et godt formål: Reetablering af storbyens ekstremt slunkne pengekasse. Et budgetunderskud på 220 millioner dollars truer blandt andet med så godt som "no money" til kunst- og kulturprojekter.
- Vi skaffer penge og turistreklame for byen på samme tid - et herligt koncept, siger projektets koordinator Joan Greene til CNN.

Cringelys Comdex-stinenser
Den legendariske rygtesmed på Computerworlds amerikanske søsteravis, forfatteren Robert X. Cringely (blandt kendt som ophavsmand til tv-serierne "Revenge of the Nerds" og "Triumf of the Nerds"), har i de seneste uger befundet sig i en tilstand af dyb, dyb sorg, skriver han til sine læsere over there.
Havde Cringely haft valget, havde han formentlig gerne set en helt særlig november-oplevelse i Las Vegas til salg på eBay:
"Jeg har døjet voldsomt under en følelse af tab, som om noget helt essentielt mangler i mit liv. Men nu ved jeg det: Jeg har et hul i hjertet på størrelse med Comdex Fall! Jeg hungrer efter neon, larm, hjernedøde marketingfolk og messesild i blondinefarver, ørkenluft så tør, at min tunge føles som en matzo-bolle og horder af nørder, hvor end man vender sig! Efter bedste evne har jeg forsøgt at genskabe den helt specielle Las Vegas-stemning ved af egen drift at opsøge utilgiveligt lange taxi-køer eller tigge vennerne om at indhylle mig i deres tobakståger, alt imens de skubber pornoblade hen til mig. Lige meget har det hjulpet!"
Mens it-samfundet spejder efter bedre tider, er USA's ellers så standhaftige Comdex-messe i 2004, efter 25 år, lagt på køl. Trods hårdt belastede "ørkenrotter" som Robert Cringely (han er næppe alene) har tilslutningen ifølge arrangørerne ikke været tilstrækkelig til at være en messe værd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere