Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. september 2004.


Lynleverandør i eksotiske lidelser
Billig arbejdskraft i Østen ikke bare tager vores job - det bliver også gjort dårligt. Sådan lyder kritikken fra britiske lægesekretærers fagforening, Association of Medical Secretaries, der hævder at have utallige eksempler på sjusk og makværk i kontorarbejde, som otte London-hospitaler har outsourcet til et indisk firma ved navn Omnimedical. Det skriver den britiske avis The Sun.
Firmaet synes ellers effektivt nok: Medarbejderne skriver rundt regnet 7.000 patientbreve hver måned. Brevene afsendes inden for to døgn, hvor hospitalerne selv kunne være måneder om at få dem ekspederet.
Problemet er ifølge fagforeningen blot, at kvaliteten ikke står mål med kvantiteten. Brevenes forlæg er indtalt på bånd, og det giver en sprogforbistring, som kan få fatale konsekvenser for patienterne, hævder foreningen, der er leveringsdygtig i skrækeksempler på patienter med alt fra nuttede hjertekramper til svigtende metrostationer

Nummer sjok på sejrsskamlen
Samtlige uddelte guld-, sølv- og bronzemedaljer under de nyligt overståede Olympiske Lege har en anden bagside end den, der har klæbet til vinder-atleternes kroppe. I skyggen af enhver sejrsceremoni har gemt sig en nok så ærværdig taber, og det er præcis den præstation, en canadier ved navn Jonathan Crowe har sat sig for at hylde.
I lighed med de olympiske vindere fortjener alle discipliners uundgåelige nummer sjok også deres "kvarters berømmelse" og hyldest, mener Jonathan, som OL igennem dagligt har ajourført sin hitliste over taberne og deres (mangel på) præstationer.
Så har man fået mere end nok af tv's utallige transmissioner af jubelscener med metalbehængte sports-m/k'er, er Jonathans websted www.mcwetboy.net/dfl, hvor anti-heltene sætter dagsordenen, bestemt et afvekslende besøg værd.

Computerovervåget tønde-disciplin

Intelligente toiletter har vi hørt om før. Det er typisk noget med automatisk hygiejne-vedligeholdelse eller indbygget online-adgang til bibeskæftigelse for brugeren. Men en hollandsk opfinder ved navn Leonard van Munster har givet begrebet endnu en drejning med sit offentlige toilet, som selv skælder ud over manglende afbenyttelses-
disciplin. Det skriver nyhedstjenesten Ananova.
Glemmer man at skylle ud, at slå brættet op (eller ned igen), ryger man eller bruger for meget toiletpapir i "det lille hus", som foreløbig findes i enkelt udgave i Amsterdams De Balie kulturhus, vanker der skideballe - helt automatisk og computerstyret!
Computeren, der kaldes Private Room 02, lider udpræget af humørsvingninger, forklarer Munster. Den er i stand til at vise sin harme i form af alt fra opgivende suk til ordrige og dybsinde reprimander - som denne, der kan falde, hvis en besøgende giver sig for god tid: "Er du egentlig klar over, at på de 50 minutter, du har brugt på dette toiletbesøg, er 50 mennesker omkommet i krige verden over?".

Der er noget i luften ...
I visse egne af verden er de af lufthavnsmyndighederne så ildesete fly-fanatikere - også kendt som fly- eller planespottere - på vej tilbage på banen, så at sige.
Navnlig siden 11. september 2001 har der ikke været grænser for de metoder, man har taget i brug for at afskærme og udelukke de ivrige fly-iagttagere fra alverdens lufthavnsarealer.
Men i Londons Heathrow-lufthavn har man besluttet at tage skeen i den anden hånd efter en henvendelse fra en af verdens største klubber for fly-entusiaster, LAAS International. Klubbens formand David Seex har skrevet til Londons politi og lufthavnsvæsen med den idé, at man - frem for at "ulovliggøre" planespotterne og forhindre dem i at dyrke deres hobby - udnytter dem som "analoge mønstergenkendere" i krigen mod terror.
Myndighederne har taget godt imod forslaget og har nu sat ordningen i system - herunder indført en række strenge sikkerhedskrav, som skal forhindre luskede terrorister i at give sig ud for fredelige fly-tosser.
Bliver man godkendt som autoriseret terroristspotter, køber man et id-kort for 15 britiske pund og er så fri til igen at kigge løs - mod en forpligtelse til at anmelde enhver form for mistænkelig adfærd til lands og i luften.
LAAS forsøger nu også at overbevise andre lufthavne i verden om denne almennyttige sidegevinst ved flyspotternes hobby.

billedetekst:
Hvad man ikke ved, har man ikke ondt i:
• Below-knee amputation =
"Baloney amputation"

• Flebitis (årebetændelse)
in his left leg =
"Flea bite his left leg"

• Eustachian tube malfunction = "Euston Station
tube malfunction"

• Acute angina =
"A cute angina"

billede: Man bør være hurtig som en mis, hvis man vil undgå skideballe under forrettelse af sin nødtørft i det hollandske kulturhus. Modelfoto: PRNewsFoto

billede:"Al Qaida
Air-ways"? Eller måske blot et helt uskadeligt charterfly med kurs mod Rhodos?
Arkivfoto




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere