Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. juni 2004.


Pirater på sofarækkerne
Tre personer blev for nylig, uafhængigt af hinanden, grebet på fersk gerning i at videofilme den nye katastrofe-film "The Day After Tomorrow" i to biografer i Los Angeles og én i Canada, beretter nyhedsbureauet Reuters. De to blev arresteret, mens det lykkedes den tredje at flygte fra gerningsstedet, en Los Angeles-biograf, inden man kunne pågribe ham.
Efter al sandsynlighed har de tre piraters "camcording" været forsøg på at kapre kopier af relativ høj kvalitet af filmen, inden den sendes ud på autoriseret dvd, for at masseproducere dem og sælge dem som piratfilm på markedspladser rundt om i verden.
Ifølge de amerikanske filmstudiers brancheorganisation MPAA blev der sidste år beslaglagt 52 millioner ulovlige piratkopier på verdensmarkedet. MPAA opfordrer biografejerne til at indføre både metal-scannere og natkikkerter for at dæmme op for film-piraternes lyssky aktiviteter.

Billedtekst:
Det er især på markeder som dette, at piratkopier af splinternye Hollywood-film florerer længe før, de udkommer på dvd. Arkivfoto

Hvad der kommer "let", går let!
Mistanken går på, at der måske var mobiltelefoner involveret i fremkaldelsen af den enorme tog-eksplosion, som i april dræbte flere hundrede og sårede tusindvis af mennesker i den nordkoreanske by Ryongchon. Det skriver den sydkoreanske avis Chosun Ilbo, som citeres af Reuters.
Korrekt eller ej, så har Nordkoreas myndigheder (som tror, at eksplosionen var ment som et attentat mod landets leder Kim Jong-Il, der havde passeret stedet kort forinden) siden slutningen af maj for alle tilfældes skyld forbudt landets civilbefolkning at bruge mobiltelefoner - overhovedet!
På den positive side kan man så hævde, at nordkoreanerne dårligt kan have nået at vænne sig til det trådløse medie, som først blev indført for menigmand i november 2002. I løbet af 2003 var antallet af mobilbrugere i landet steget til cirka 20.000. Til sammenligning har trefjerdedel af den sydkoreanske nabobefolkning på 48 millioner mennesker mindst én mobiltelefon hver.

Fra det terrorfrygtelige overdrev
"Nej, nej, vi aflyttede ham skam ikke", lød det med tvivlsom overbevisning fra britiske efterretningsfolk efter løsladelsen af en it-mand, Mike Devine fra Bristol, som ved en fejl var blevet arresteret for indholdet af en helt uskyldig sms.
Mike Devine havde ifølge avisen The Sun sendt følgende sms til en ven: "How about this for Tommy Gun? Ok - so let's agree about the price and make it one jet airliner and ten prisoners" ... et citat fra en sang med det forlængst hedengangne punk-band The Clash. Både Mike Devine selv og vennen er i deres fritid med i en gruppe, som spiller coverversioner af gamle Clash-numre.
Mens Mike Devine nu nøjes med at more sig over hændelsen, undrer andre i det britiske samfund sig såre over, hvordan ordensmagten fik fat i sms'en. Politiet hævder, at Devine selv fejl-sendte den til en kvinde, som derefter anmeldte ham og har beordret ham til at være mere varsom med, hvem han sender sine punk-teskter til i fremtiden.

Familiebillederne - og så de andre!
En kreativ kodekarl med en noget pikant tankegang har været på spil, da sammenlignings-generatoren på Amazon.co.uk skulle programmeres. I hvert fald følte en videoglad britisk læser af The Register sig mere end almindeligt afsløret, da han i al uskyldighed skrev "Panasonic NV-GS55B Digital Camcorder" i online-butikkens søgefelt for i sekundet efter at blive konfronteret med følgende statistiske belæring: "You may also like ... "Shaven Nudists" by Dieter Nagel"!
De kække drenge på The Register føler voldsomt med deres læser, men konstaterer utilsløret, at 97 procent af alle digitale foto-/video-/mobiltelefon-kameraer formentlig sælges til frådende, perverse grisebasser, hvis foto-interesser primært retter sig mod nøgne solbadenymfer og nederdelsindmad i asfalt-perspektiv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere