Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. juni 2004.


Kæle-gøjens eget livsstilsmagasin
For dem, det måtte være svipset for, så var det i mandags den internationale papegøjedag World Parrot Day. Det betød blandt andet et par ekstra godbidder til mange Piphanser og Polledrenge fra deres ejere - samt, ikke mindst, lanceringen af en ny film på dvd, "PollyVision: Strictly for Parrots".
Den næsten halvanden time lange film er ifølge dens bagmand, den britiske biolog og formand for World Parrot Trust Jamie Gilardi, ren mentalhygiejne for frihedsberøvede undulater og papegøjer.
Filmen skildrer dagliglivet for artsfæller i naturen rundt omkring i verden og giver således de bevingede kæledyr et indblik i et helt nyt univers, som skulle øge deres livskvalitet betragteligt.
- Papegøje-fugle er højt intelligente, følsomme og sociale væsner, som har behov for både adspredelse og stimulans, ellers keder de sig og bliver depressive fuldstændigt som vi mennesker, siger Jamie Gilardi til nyhedstjenesten Ananova.
Men de er tilsyneladende også både kvalitets- og teknologibevidste, fremgår det. For godt nok bør den nye film ikke strengt nødvendigt "ses i biografen", men derimod på en moderne tv-fladskærm. Papegøjers supersyn betyder nemlig, at de generes langt mere end deres ejere af ældre tv-skærmes billedflimmer.
Interesserede behøver dog intet supersyn for at læse mere på www.worldparrottrust.org.

Dødsdrift ingen hinding
Fornemmer man en vis mathed i computerkoderne og en udlængsel mod lidt mere action, end de tilbagevendende servernedbrud trods alt kan bibringe, var det måske en idé at indsnuse duften fra fremmede græsgange på www.mossad.gov.il.
På denne nye web-adresse har den ellers så tillukkede israelske efterretningstjeneste temmelig åbenlyst til huse, og her averterer den, ligeså åbenlyst, efter talenter - til specialopgaver, efterretnings-analyse og mere servicebetonede funktioner som tolke, chauffører og tjenere!
Den for Mossad usædvanligt synlige profil skyldes ifølge Reuters et ønske om at tiltrække de dygtigste unge mennesker, inden de opsluges af højtflyvende brancher såsom it - og en erkendelse af, at dette ikke alene er muligt ved hjælp af Mossads legendariske rekrutteringssystem, hvor det handler om at være blandt garvede Mossad-folks nære venner, hvis man har ambitioner om en karriere som dristig efterretningsagent.

Oldævl omsat til sms-volapyk
Hvad de gamle grækere gad, er der ikke meget gid til i vore turbo-tider. Så skulle storfilmen Troy friste til at (gen)læse det berømte 24-binds forlæg, Homers Iliaden, er det overhovedet ikke nødvendigt!
Som en reklame-gimmick for sin Messenger har Microsoft komprimeret det over 15.000 linier lange heksameter-digt til moderne, ultra-rationelt (engelsk) sms-sprog, skriver Reuters.
Smileys og andre emotikoner på velvalgte steder kompenserer ifølge Microsoft udmærket for det lyriske kvalitetstab, som uvægerligt er fulgt med transskriptionen.

Hævnen under hammeren
En tysk familiefar fik for alvor afløb for et af det maskuline køns yndlings-dogmer, da han satte familiebilen, en Audi 100, til salg på eBay, iklædt en salgstekst, der minutiøst opremsede samtlige - konens! - buler, ridser og øvrige skader! Det beretter avisen Berliner Kurier.
"Jeg har personligt været øjenvidne til, at det faktisk er muligt at køre baglæns uden at kigge. Det kan min kone!", fremturede han blandt andet i beskrivelsen.
Om konen virkelig er så dårlig en bilist, som hendes vittige ægtemand postulerer, er ukendt, men hendes humoristiske sans er til gengæld ikke dårlig: Kort efter var manden selv sat til salg på eBay - ydmygende udformet som voodoo-dukke!

Fup fik boomerang-effekt
I mængden af beretninger om online-svindlere, som desværre slipper godt fra deres fiduser, er det befriende at kunne citere denne historie fra The Register:
En amerikaner ved navn Jeff Harris satte i april en Apple G4 Powerbook til salg på eBay-auktion. Han blev kontaktet af en englænder, som var villig til at betale 2.100 dollars for maskinen plus forsendelsesomkostninger. Englænderen bad om, at transaktionen kom til at foregå via en deponeringskonto på internettet.
Jeff Harris var imidlertid ikke sen til at lure, at kontoen - og den tilhørende finansieringstjeneste - var pivfalsk, men besluttede at lade fupmageren gå linen ud til gengæld for et billigt grin.
Harris vidste, at englænderen under alle omstændigheder ville komme til at betale told af forsendelsen, så af pap og pakketape sammenflikkede han en noget power-fattig "computer" (billedet), fik frivillige online-venner til at spytte i kassen til forsendelsesomkostningerne og postede den lavteknologiske indretning.
Her fra overvågede net-venner i England så pakkens videre skæbne: Efter at være henlagt en uges tid i tolden, blev afgiften indløst, hvorefter pakkeposten sørgede for at ekspedere den ultimative hævn helt til dørs.

Bærbar med indbygget koben
At it-sikkerhed for mange er synonymt med "en by i Rusland", er vel ikke nogen nyhed, men denne fortælling om en af det virkelige livs (lemfældige) computerbrugere er nu alligevel nævneværdig:
Vor bruger - en regionschef i en amerikansk detailkæde - glemmer sin bærbare computer på en butiksdisk. Han opdager det og vender tilbage til butikken, hvor computeren er væk. Regionschefen ringer til politiet for at melde den stjålet.
Samme aften ringer en politimand hjem til den bestjålne og fortæller, at tyven er fanget - med computeren på sig. Betjenten beder regionschefen om at oplyse sit password, så politiet kan forvisse sig om, at han er den retmæssige ejer, hvilket chefen beredvilligt gør.
Betjenten takker venligt og lægger røret på, inden vor bruger når at spørge, hvor han kan hente sin computer, og hvornår. Altså ringer han selv politistationen op - for at blive mødt med denne undren:
"Hvilken computer? Hvilken betjent?".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere