CCI NewsDesk redigerer verdens nyhedsstrøm

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. august 2002.


Aviser over hele verden - fra Vejle Amts Folkeblad til USA TODAY - bruger CCI Europes redigeringssoftware, CCI NewsDesk.

The New York Times, The Economist, De Telegraaf og Jyllands-Posten er blot nogle af de aviser, der har investeret i redigeringssystemer, som er udviklet af århusianske CCI Europe. Firmaet er en del af den århusianske Stibo-koncern, og er med sine 400 medarbejdere en af Danmarks største softwareudviklere. CCI Europe er en af de førende aktører på det internationale marked for avisredigeringssystemer. De store konkurrencer er Unisys og Digtial Technology International (DTI).
Aviser verden over investerer i CCI Europes redaktionelle IT-løsning CCI NewsDesk. Systemet skal sikre, at aviserne får det fulde udbytte af deres journalistiske ressourcer, både hvad angår medarbejdere, indhold og systemadministration. Senest indgik CCI Europe i starten af august en kontrakt med USA's næststørste avisudgiver Knight Ridder til flere hundrede millioner kroner.
- Det går godt med salget af vores redaktionelle systemer i øjeblikket. Efter aftalen med Knight Ridder er vores markedsandel i USA for store aviser vokset til 40 procent, siger Vilhelm Hvid, administrerende koncerndirektør for Stibo A/S.
Fremtidens nyhedsredaktion
CCI Europe arbejder i øjeblikket på et ambitiøst content management-system, som de selv håber på, vil sætte en ny dagsorden på fremtidens nyhedsredaktioner.
Det nye system hedder CCI NewsGate og blev præsenteret på den amerikanske IT-messe NEXPO 2002 tidligere på året.
- Systemet blev modtaget meget positivt af både avisindustrien og fagpressen. De opfatter det som nyskabende for fremtidens nyhedsredaktion, siger Torben Juul, marketingchef hos CCI Marketing.
Det nye system er ikke begrænset til aviser, men kan bruges af alle medier, såvel skrevne som elektroniske. Skillelinierne mellem trykte og elektroniske medier brydes i øjeblikket ned. Derfor må medierne tilpasse sig fremtidens tværmediale virkelighed.
- Nyhedsindustrien er i stadig forandring. Nye metoder, rutiner og værktøjer er påkrævet, hvis aviserne også fremover skal være konkurrencedygtige. Fremtidens nyhedsredaktion skal være fleksibel, visionær og innovativ, hvilket stiller helt nye krav til de IT-systemer, der skal understøtte arbejdsgangen, siger Torben Juul.
Det bakkes op af John Palmisane fra USA TODAY, der er med i udviklingen af CCI NewsGate:
- Vi skal forblive stærke i vores trykte udgave, derfor må vi tilpasse vores indhold, så vi både når nuværende og nye kunder, uanset hvor de er, og uanset hvilket medie de er mest fortrolige med, siger han.
Før den tekniske udvikling af systemet blev sat i gang, lavede CCI Europe over 250 interviews med ansatte på 50 nyhedsredaktioner verden over, for at få deres forventninger og ønsker integreret i den redaktionelle IT-løsning.
Systemet bliver i øjeblikket videreudviklet i samarbejde med USA TODAY og norske Aftenposten.
På messen i USA præsenterede CCI Europe de besøgende for en prototype af CCI Newsgate. De kommende år skal bruges til at udvikle, markedsføre, sælge og implementere det nye system.

Danske succeser og fiaskoer
CCI Europe er ikke ene om at producere avissystemer i Danmark. Firmaet SAXoTECH har med systemet SAXoPRESS flere mindre danske aviser og tidsskrifter som kunder, deriblandt Århus Stiftstidende, Nordjyske Stiftstidende og Ingenøren. De er dog ikke direkte konkurrenter til CCI Europe, da CCI NewsDesk er målrettet store aviser, hvorimod SAXoPRESS primært er udviklet til mindre aviser og tidsskrifter.
I 1990'erne forsøgte Dansk Data Elektronik (DDE) at komme ind på verdensmarkedet for avissystemer med programmet Euromax. De fik blandt andet engelske The News som kunde. Men på trods af en ihærdig salgsindsats fik de aldrig den store succes. Tværtimod var satsningen på avissystemprojektet en af årsagerne til, at DDE endelig lukkede i 1997, efter at have tabt mere end 100 millioner kroner på Euromax.

Billedtekst:
Aviser over hele verden bruger redigeringssystemer fra århusianske CCI Europe.
Foto: Scanpix




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere