Computer Associates køber sig til tavshed

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. august 2002.


Verdens fjerdestørste softwareproducent har betalt den texanske milliardær Sam Wyly 10 millioner dollars for at droppe planer om at vælte bestyrelsen.

Den amerikanske forretningsmand Sam Wyly skabte stor virak forud for Computer Associates' (CA) generalforsamling sidste år, hvor han prøvede på at overtale aktionærerne til at vælge en ny bestyrelse.
Wyly anvendte dengang et særdeles kontant sprog, der gjorde det klart for enhver, at han anså bestyrelsen og ledelsen af CA for at være en flok pengegriske tåber, der kun tænkte på at fylde deres egne lommer og ikke aktionærernes. Han havde dog ikke held til at vælte bestyrelsen.
I år var Wylys krav forud for generalforsamlingen i august mildnet en smule, men han var stadig på kollisionskurs med bestyrelsen. Nu var han ikke længere ude efter hele bestyrelsen, men efter at få fjernet CA's stifter og bestyrelsesformand Charles Wang og den øverste direktør Sanjay Kumar, men inden konflikten kunne nå at eskalere til forrige års højder, blev der indgået et forlig mellem CA og Wyly.
Forliget indebærer, at Wyly skal holde sig fra forsøg på at vælte ledelsen de næste fem år. Til gengæld for dette får han altså små 75 millioner kroner i hænderne og ret til at udpege en uafhængig direktør til CA's ledelse.
Utilfredse aktionærer
CA's aftale med Sam Wyly har fået flere andre aktionærer op af stolene. Eksempelvis har den jødiske non-profit organisation Chevra Machzikai Torah lagt sag an mod CA.
- Den eneste grund til, at CA har udbetalt de mange penge til Sam Wyly, er, at de for enhver pris vil undgå sidste års ballade. Vi mener, det er spild af penge og et udtryk for, at bestyrelsesmedlemmerne tænker mere på deres egne taburetter end på virksomhedens bedste, lyder det i sagsanlægget.
CA forsvarer sig dog med, at bestyrelsesmedlemmer og direktører sidste år brugte alt for megen tid på at kæmpe imod Sam Wyly. Derudover brugte de i omegnen af 90 millioner kroner på tv-reklamer og annoncer i de store amerikanske medier, udelukkende for at tilbagevise angrebene fra Wyly.

Billedtekst:
Et kontant beløb på omkring ti millioner dollars til Sam Wyly sikrer ledelsen af Computer Associates mod angreb fra hans side.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere