P2P-betaling på vej til Danmark

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. februar 2002.


WEB-KONTANTER. Digitale pengetransaktioner mellem private har herhjemme stået i skyggen af mikrobetalinger. Men en ny aktør med en bank i ryggen etablerer sig nu på markedet og FDIH vil gerne fremme etablingen af P2P-betalinger herhjemme.
- Jeg foretrækker, at du sender kontanter, for det koster mig otte dollar at hæve en amerikansk check i min bank.
Det er beskeden til den eventuelle køber på en international auktion, hvor en dansk privat sælger afhænder filmplakater. De danske sælgere får adgang til millioner af potentielle kunder via auktioner som Ebay, og tager derfor ofte risikoen med den ulovlige og risikable forsendelse af kontanter. For selv om auktionshuset giver mulighed for elektronisk betaling og -modtagelse via eksempelvis Paypal og Billpoint, er disse services kun tilgængelige for sælgere med amerikanske eller canadiske bankkonti.
Med Paypal har man siden 1999 blot med en e-mail-adresse kunnet sende og modtage beløb til og fra andre Paypal-medlemmer, private som erhvervsdrivende. Herhjemme er der tilsyneladende først nu et lignende tiltag på vej.
- Fokus har ligget på mikrobetalinger, men vi synes, at P2P-betalinger er mere interessant, for det er det, brugerne gerne vil have. Vi vil være den danske pendant til Paypal, siger Morten Holst, direktør i selskabet Ewire.dk, der har Skandiabanken som medejer. Ewire vil udover e-mail-betalinger også understøtte SMS-betalinger og mikrobetalingsløsninger og eksempelvis gøre det muligt for den beskrevne online-kræmmer at modtage udenlandske elektroniske betalinger.
Hos PBS har man slet ikke set på emnet og henviser til netbankerne. Og de danske online-auktioner er slet ikke med inde over betalingsdelen. Men det må komme, ikke mindst med udbredelsen af mikrobetaling, mener Hans Henrik Agger fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH).
- Det er et oplagt område for os at tage fat på. Vi interesserer os for alle tiltag, der kan være med til at fremme den kommercielle brug af nettet, siger han.

Mere om P2P-betaling side 6




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere