Tænk på en ting

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. december 2001.


Billedtekst: Modtagerenheden til det, der måske bliver fremtidens bærbare kommunikations-hovedtøj, får en sidste test inden fremvisningen.
Fotos: Teknologisk Innovation

OPFINDELSER. Bærbar teknologi fra ide til færdigt produkt og lancering på halvanden times tid - det var opgaven på Teknologisk Innovations innovationsworkshop, hvor folk klippede, klistrede og flåede i elektro-skrot i konkurrencen om at skabe den næste "killer application".

Konventionelle tankegange står for tit i vejen for den gode ide, men det kan afhjælpes ved at bruge et arbejdsværktøj, hvor man nedbryder sin vanetænkning for at finde frem til det innovative lag i hjernen. Den proces blev demonstreret og afprøvet ved innovations-workshoppen Universal Tool, afholdt af Teknologisk Innovation i samarbejde med United Spaces of Chaordia, et netværkskontor som deles af en flok unge virksomheder i smukke lokaler placeret på den anden side af kanalen over for Den Sorte Diamant i København.
Efter et oplæg om fremtidens teknologi ved innovations-konsulenterne Ivar Moltke og Peter Busch, tog gæstelærerne fra det svenske Interactive Institute over med innovations-øvelsen. Første skridt var at dekonstruere en række kendte, sammensatte navneord og sætte dem sammen på nye måder. Dernæst udvalgte de forskellige grupper det ord, som for dem repræsenterede den mest spændende mulighed for en bærbar teknologi - og så gik det løs med at skabe en prototype.
Konceptet bærbar teknologi blev taget helt bogstaveligt af visse grupper, der lod test-bæreren indhylde i et farvestrålende orgie af intelligente kapper med antenner og solceller, mens andre produkter var ekstremt diskrete og kunne balancere på en brillestang. Men fælles for næsten alle var ideen, at produkterne skulle befordre social interaktion og gøre det lettere for mennesker at forstå hinanden følelsesmæssigt såvel som sprogligt, når de mødes ansigt til ansigt.
Seancen sluttede med en catwalk og præsentation af de nye produkter, som ifølge de forskellige opfindergrupper skulle være at finde i handlen på et eller anden tidspunkt i perioden foråret 2002 til efteråret 2025.

Billedtekst: Hvad er fremtidens buzzword? Et væld af nye apparater og ideer groede frem, mens grupperne afprøvede nye kombinationer af kendte koncepter.

Billedtekst: Både tekstiler, digitale chips og gammeldags glanspapir blev taget i brug, da grupperne skulle fremstille deres bærbare prototyper.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere